Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 20.12.2016

Izgradnja KPZ po planu

Danas 20.12.2016
Ministar pravde Srbije Nela Kuburović obišla je danas radove na izgradnji Kazneno-popravnog zavoda u Pančevu, koji će imati kapacitet za smeštaj 500 lica lišenih slobode, 300 osuđenika i 200 pritvorenika. Kuburović je istakla da radovi teku po… »

Tončev: I vrapci znaju da se saradnja preispituje pre izbora

Danas 20.12.2016
* Vladimir Đukanović: Dačić bi morao da kaže da li i on razmišlja poput svog potpredsednika *Slavica Đukić Dejanović: Dačić uvek govori ono što misli. Koalicija Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije ponovo se našla na… »

Sirijska porodica u Preševu

Danas 20.12.2016
Portparol Komesarijata za izbeglice Ivan Mišković izjavio je danas FoNetu da je sedam članova sirijske porodice, koja je, prema pisanju medija,pre dva dana izbačena iz autobusa i ostavljena u šumi, smešteno u prihvatni centar u Preševu. Prema… »

Haški pobednik kao Vučićev sluga

Danas 20.12.2016
Kada pogledamo kako su se radikali u Narodnoj skupštini postavili prema Majklu Davenportu odmah se zapitamo zašto Aleksandar Vučić nijednom nije prošao takvog radikalskog "toplog zeca?? Više je nego očigledno da postoji direktan politički dogovor… »

Istomišljenici

Danas 20.12.2016
* Otpor čistim računima i isušivanju bare sa sve krokodilima nailazi na žestok otpor onih kojima situacija kakva jeste itekako odgovara. Moglo bi se reći da se to i očekivalo. O "ideji" regionalne lige u fudbalu, o "ideji" dakle, nečemu što čeka… »

Crevna fauna

Danas 20.12.2016
* Stvar funkcioniše ovako: narod izdašno hrani primerke crevne faune, a srpska crevna fauna se narodu “odužuje” tako što mu celomudreno tumači da slabosti, nesreće i beda u kojima vekovima tavori nisu posledica parazitskog delovanja crevne… »

Svetski trend od sada i u Srbiji

Danas 20.12.2016
U današnje vreme poprilično je teško uskladiti veliki broj obaveza sa redovnim treniranjem ili bar povremenom rekreacijom. Po prvi put Srbija je dobila kompaniju koja je našla adekvatan način da pomiri užurban način života sa redovnim treniranjem… »

Jesi li ti muzičar?

Danas 20.12.2016
* Ali gos'n šefe, nismo stigli. Nije bilo trika da Kulu A sazidamo do kraja 2016, kao što ste Vi obećavali još 2014." "Onda terajte do 2018. Ja sam se ionako uspentrao ovde kako bih pričao o Jankoviću i Jeremiću." Na poslednjem spratu ugrubo… »

Moguće da Rusi izađu iz humanitarnog centra

Danas 20.12.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i premijer Ruske Federacije Dmitri Medvedev razgovaraće najverovatnije sutra, 21. decembra, o Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu (SRHC), najavio je nedavno ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić. Nakon… »

Muzej prepiske

Danas 20.12.2016
* Kad uzmete ovu knjigu, odmah je zavolite, dok je čitate imate osećaj da putujete kroz vremena, unutrašnje svetove onih koji su sva ta pisma pisali. Odličan je to predah od burne svakodnevice. Približava se vreme novogodišnjih praznika, darivanja… »