Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 20.12.2016

SNS: Prekid saradnje sa PS

Danas 20.12.2016
Opštinski odbori Srpske napredne stranke (SNS) sa Kosova i Metohije osudili su danas dogovor poslanika Srpske liste iz redova Pokreta socijalista (PS) sa kosovskim premijerom Isom Mustafom, koji su rezultirali smenom Ljubomira Marića, funkcionera SNS, i… »

Manojlović: Odakle Dverima novac za kampanju

Danas 20.12.2016
Poslanik Srpske napredne stranke Ivan Manojlović u delu sednice Skupštine Srbije, posvećene pooslaničkim pitanjima, pitao je nadsležne organe i Agenciju za borbu protiv korupcije da li Boško Obradović, lider Dveri, ... ...zloupotrebljava Zakon o… »

Đurović: Sprečeno učešće kosovske delegacije

Danas 20.12.2016
Stalna delegacija Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope uspela je da spreči usvajanje memoranduma koji je predviđao određena mesta za predstavnike kosovskog parlamenta u plenarnoj sali u Strazburu, kao i mogućnost da učestvuju u… »

SDS podneo amandman o Deda Mrazu

Danas 20.12.2016
SDS Borisa Tadića zatražila je danas amandmanom na predlog Zakona o komunalnim delatnostima da se u članu 2, stavu 8, koji se odnosi na dimnjake, posle reči "i utvrđivanje stepena korisnosti ložišnog uređaja" dodaju reči "i stvaranja uslova za… »

Ristić:Đurić obmanuo javnost

Danas 20.12.2016
Slaviša Ristić, samoastalni poslanik izjavio je danas novinarima u Skupštini Srbije da je Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju obmanuo javnost Srbije navodeći da je na Kosovu otvorena benziska stanica NIS-a. On je naveo da je… »

Nikolić: Promeniti loše odnose Rusija-EU

Danas 20.12.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas, u razgovoru sa predsednik grčkog parlamenta Nikosom Vucisom, da se nada da će novi politički trendovi u svetu promeniti trenutne loše odnose između Evropske unije i Ruske Federacije. Jer njihov… »

Vučić: Saučešće Nemačkoj

Danas 20.12.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, Vladi Nemačke, nemačkom narodu i porodicama poginulih u napadu u Berlinu. Veoma nas je potresla vest o nečovečnom napadu u Berlinu… »

Turajlić: Parlamentarni izbori zavise od volje gospodara

Danas 20.12.2016
Profesorka Srbijanka Turajlić kaže da vlast dobija veliku podršku na izborima zato što se ne zna ko se nudi kao alternativa. - Imam utisak da je ljudima u Srbiji jasno da je bahatost stigla do krajnjih granica, ali kada razgovarate, oni vas pitaju a… »

Raspušten odbor DS zbog saradnje sa SNS

Danas 20.12.2016
* Demokrate se zasad drže odluke da nema saradnje sa naprednjacima. Mogućnost da odbornici Skupštine grada Kragujevca izabrani na listi Demokratske stranke podrže budžet grada za narednu godinu razlog je zbog kojeg je u nedelju Izvršni odbor DS… »

Vujović ima kuće u Vašingtonu i vredne nekretnine

Danas 20.12.2016
Vukosavljević osnovao firmu za lobiranje koja je ugašena 2011. Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK objavila je bazu podataka o imovini političara sa podacima koji "otkrivaju šta poseduju, čime su se bavili i sa kim su poslovali… »