Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 20.12.2016

Merkel: Zlo ne sme da nas parališe

Danas 20.12.2016
Na osnovu sadašnjih saznanja polazimo od toga da se radi o terorističkom napadu, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel, povodom jučerašnjeg napada kamionom na božićni vašar u Berlinu, u kome je poginulo 12, a ranjeno je 48 ljudi. U… »

De Mezijer: Ne razumemo šta priča osumnjičeni terorista

Danas 20.12.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Tomas de Mezijer je naveo da istražitelji ne mogu da razumeju šta priča osumnjičeni za teroristički napad u Berlinu. Kako prenosi B92, jedino što se o njemu zna je da je poreklom iz Pakistana i da je u Nemačku… »

Ankara dobija ulicu nazvanu po ubijenom ruskom ambasadoru

Danas 20.12.2016
Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je da će po ubijenom ruskom ambasadoru jedna ulica u Ankari dobiti ime. Kako prenosi B92, Čavušoglu je istakao da će po Andreju Karlovu biti nazvana ulica u kojoj se nalazi ambasada Rusije u… »

Tramp i zvanično predsednik

Danas 20.12.2016
Republikanski kandidat na predsedničkim izborima u Americi Donald Tramp dobio je više od 270 elektorskih glasova, čime je i formalno postao 45. predsednik Sjedinjenih Američkih Država, preneo je "Politiko". Iako su pristalice Hilari Klinton vršile… »

Ubijen ruski diplomata

Danas 20.12.2016
Visokopozicionirani ruski diplomata pedesetšestogodišnji Petr Polšikov, koji je ubijen hicima iz vatrenog oružja u Moskvi, pronađen je u svom domu u moskvi. On je pronađen ranama od metka na glavi. Informaciju o ubistvu je objavila TV Ren, nedugo… »

Slovenci vratili bombonjeru Hrvatima

Danas 20.12.2016
Hrvatska Ambasada u Sloveniji poslala je svojim slovenačkim saradnicima, zaposlenim u Ministarstvu spoljnih poslova, bombonjere kao novogodišnji poklon koji je ocenjen kao "nezamisliva provokacija". Slovenačke diplomate u kabinetu premijera Mire Cerara… »

Rusija započinje istragu ubistva Karlova u Ankari

Danas 20.12.2016
Operativno-istražna grupa ruskih bezbednosnih organa u utorak će specijalnim letom otići u Tursku nakon ubistva ruskog ambasadora Andreja Karlova u Ankari, saopštio je izvor iz bezbednosne agencije. Kako prenosi Sputnjik, lideri Rusije i Turske… »

Otkriven vozač kamiona u Berlinu

Danas 20.12.2016
U zapadnom delu Berlina kamion je sinoć uleteo na božićni vašar. Najmanje 12 osoba je stradalo a 48 ljudi je povređeno, potvrdila je policija. Otkriven je vozač kamiona. Prema navodima to je azilant pakistanskog ili avganistanskog porekla, koji je… »

Turski specijalac ubio ruskog ambasadora

Danas 20.12.2016
Ambasador Rusije u Turskoj šestedesetdvogodišnji Andrej Karlov Genadijevič, na kojeg je danas izvršen atentat u Ankari, preminuo je u bolnici. U Ankari je večeras uhapšeno pet osoba za ubistvo ambasadora. Kako je saopštila turska policija, uhapšen… »

Mišel Obama: Titula prve porodice težak posao

Danas 20.12.2016
Prva dama Sjedinjenih Američkih Država Mišel Obama rekla je da ne želi da se u budućnosti kandiduje za predsednicu SAD, kao ni za bilo koju drugu državnu funkciju, javlja agencija Anadolija. Svoju odluku objašnjava time da ne želi da njene ćerke… »