Izvor: Dnevnik arhiva vesti 20.12.2016

Narodna biblioteka Bečej obeležila 118. rođendan

Dnevnik 20.12.2016
BEČEJ: Svečanom akademijom sadržajnog programa i dobrotvornim balom Narodna biblioteka Bečej obeležila je 118. rođendan. Davne 1898. godine Velika opština Stari Bečej. donela je Predlog pravilnika o postavljanju, smeštaju i rukovanju Opštinskom… »

Uskoro apoteka u Čortanovcima

Dnevnik 20.12.2016
Direktor Doma zdavlja u Inđiji dr Jovo Komazec saopštio je da su u toku završene pripreme za otvaranje apoteke u Čortanovcima. Početak rada apoteke on očekuje. posle novogodišnjih praznika. Apoteka u ovom fruškogorskom selu već duže vreme ne… »

Vrbašani zvanično podneli zahtev za novu voznu liniju

Dnevnik 20.12.2016
Građani opštine Vrbas poslali su peticiju „Srbija Vozu” ad pod nazivom „Pravo na železnički saobraćaj”, koju je potpisalo oko 400 sugrađana za uvođenje novih i vraćanje starih. polazaka na relaciji Novi Sad- Zmajevo- Vrbas u vremenskom… »

Predavanje o pohodu na Alpe

Dnevnik 20.12.2016
Naučno-popularno predavanje „Alpi, pogled iz prvog lica” dr Mlađena Jovanovića sa Departmana sa geografiju, turizam i hotelijerstvo novosadskog PMF-a, održaće se. u sredu u 20 časova u amfiteatru „Mihajlo Pupin” (Trg Dositeja Obradovića 4)… »

Povratak na poziciju jakog industrijskog centra

Dnevnik 20.12.2016
Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac na mesto prvog čoveka lokalne samouprave došao je pre nešto više od pola godine i zatekao velike probleme sa kojima se odmah. morao uhvatiti u koštac. Uporedo, krenulo se u pripremu niza projekata koje je… »

Olako se odričemo tradicije

Dnevnik 20.12.2016
U vremenu u kojem je materijalno (blago)stanje, jedino merilo uspeha, srećemo i stvaralačka bića, srdačna, otvorena, gostoljubiva, puna života i nadahnuća, stvaraoce. vizuelnih lepota koje nas oplemenjuju. Zastane nam ponekad dah pred slikom koju… »

Slučaj "Kolubara" u petak popodne pred Specijalnim sudom

Dnevnik 20.12.2016
Nakon više od pet godina od pokretanja istrage, u petak bi trebalo da se održi pripremno ročište u procesu protiv bivšeg direktora Rudarskog basena. Kolubara Dragana Tomića i još 27 rukovodilaca tog preduzeća i vlasnika privatnih firmi zbog… »

Kitarović: Hrvatska bezbedna, ali neophodna strategija

Dnevnik 20.12.2016
ZAGREB:Hrvatska je sigurna zemlja, ali nezavisno od toga vreme je da se završi nova strategija domovinske i nacionalne bezbednosti jer se bezbednosna. slika EU i regiona drastično promenla, izjavila je danas hrvatska predsednica Kolinda Grabar… »