Izvor: Dnevnik/Ekonomija arhiva vesti 20.12.2016

Država preuzima 105 miliona evra duga „Petrohemije” prema NIS-u

Dnevnik 20.12.2016
Kada poslanici Skupštine Srbije, po hitnom postupku, daju zeleno svetlo Zakonu o preuzimanju obaveza “Petrohemije” Pančevo. prema Naftnoj industriji Srbije, država će iz budžeta ovoj naftnoj kompaniji isplatiti 105 miliona evra. Dug NIS-u država… »

Nedimović: Do ponedeljka stav u vezi prelevmana

Dnevnik 20.12.2016
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da bi do ponedeljka vlada trebalo da zauzme jasan stav oko ukidanja prelevmana na mleko. "Po meni stvorili su se uslovi za njihovo ukidanje, ali je to sad stvar političke odluke", rekao je… »

Srbi na internetu najviše kupovali mobilne telefone u 2016.

Dnevnik 20.12.2016
Onlajn trgovina u Srbiji beleži stalni rast o čemu svedoči podatak da je preko portala KupujemProdajem.com tokom proteklih 12 meseci prodato preko. milion predmeta, ukupne vrednosti 159,4 miliona evra. Prema publikaciji "KP Pregled", koju izdaje ovaj… »

Banke više zaradile, a dele otkaze

Dnevnik 20.12.2016
Bankarski sektor Srbije u prvih devet meseci ove godine ostvario je pozitivan neto finansijski rezultat pre oporezivanja od 32,8 milijardi dinara. To je za 23,1 odsto. više nego u istom period prethodne godine, navedeno je u izveštaju Narodne banke… »

Mihajlova: Ubrzati reforme, smanjiti birokratiju

Dnevnik 20.12.2016
Poslovna zajednica očekuje istinsko ubrzanje reformi na temelju ostvarene fiskalne konsolidacije i makroekonomske stabilnosti, ali i na osnovu. poruke premijera Aleksandra Vučića da je vlada spremna da učini korak napred i obezbedi dalji rast srpske… »

Nema povrata za bebe, stiže roditeljski dodatak

Dnevnik 20.12.2016
Izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrednost ukida se pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe jer će to pitanje biti regulisano Zakonom o. finansijskoj podršci porodici sa decom, koji priprema Vlada Srbije. Zakonom o… »

Italijani zapošljavaju još 100 radnika

Dnevnik 20.12.2016
Srpski premijer Aleksandar Vučić prošle nedelje posetio je regiju Veneto u Italiji. Upravo iz te regije dolazi deo italijanskih kompanija koje su usložile svoj kapital. na srpsko tržište, poput “ Geox-a”, “Benetona”, “ Calzedonije”. Za… »

Srpske firme neće Luku Bar

Dnevnik 20.12.2016
Tender za kupovinu 30 odsto akcija Luke Bar završava se u sredu u podne. Naime, država Crna Gora raspisala je 19.oktobra tender za prodaju 30 odsto akcijskog kapitala. Luke Bar, koja se nalazi u vlasništvu crnogorske vlade, po početnoj prodajnoj ceni… »