Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 20.12.2016

Kovčeg sa telom ubijenog ambasadora prebačen u Moskvu

Dnevnik 20.12.2016
ANKARA: Kovčeg sa posmrtnim ostacima ruskog ambasadora u Turskoj, Andreja Karlova, koji je ubijen u terorističkom napadu, danas po podne je sa aerodroma u Ankari ruskim avionom prebačen u Moskvu. Kovčeg, koji je u avion unela počasna garda turske… »

Putin naredio tajnim službama da pojačaju bezbednost

Dnevnik 20.12.2016
MOSKVA: Ruski lider Vladimir Putin naložio je danas ruskim tajnim službama da, nakon što je u Ankari ubijen ruski ambasador, pojačaju bezbednost u zemlji i inostranstvu. On je naveo da od specijalnih službi zahteva dodatne mere bezbednosti u Rusiji i… »

Napadač iz Ciriha izvršio samoubistvo?

Dnevnik 20.12.2016
CIRIH: Muškarac koji je ranio troje ljudi u jednom islamskom centru u Cirihu je mrtav, saopštila je danas policija, koja pretpostavlja da je neposredno. posle pucnjave napadač izvršio samoubistvo. Utvrđeno je i da je u pitanju 24-ogodišnji… »

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Berlinu

Dnevnik 20.12.2016
LONDON/PARIZ: Islamska država (IS) preuzela je danas odgovornost za napad kamionom na Božićnom vašaru u Berlinu u kojem je ubijeno 12 ljudi, javljaju agencije. "Vojnik Islamske države izveo je operaciju u Berlinu kao odgovor na pozive da se uzmu na… »

Lavrov najavio okončanje evakuacije iz Alepa za dva dana

Dnevnik 20.12.2016
MOSKVA: Evakuacija sirijskog grada Alepa biće završena za maksimum dva dana, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prenosi Rojters. On je na konferenciji za novinare, nakon trilateralnog sastanka sa kolegama iz Irana i Turske… »

Rusija: Kao odgovor, proširujemo listu sankcija protiv SAD

Dnevnik 20.12.2016
MOSKVA: Nove američke sankcije protiv Rusije zbog sukoba u Ukrajini predstavljaju neprijateljski akt odlazeće administracije predsednika Baraka Obame i Rusija će, kao odgovor na to, proširiti svoju listu sankcija protiv SAD, izjavio je večeras… »

EU optužuje Fejsbuk za malverzacije kod kupovine WhatsApp

Dnevnik 20.12.2016
BRISEL: Evropska unija je danas optužila društvenu mrežu Fejsbuk za davanje nepouzdanih informacija prilikom traženja odobrenja za 19. milijardi dolara vredno preuzimanje WhatsApp-a. "Evropska komisija je poslala prigovor Fejsbuku u kom se navodi da… »

Rusija poziva Evropu da uloži napore u borbi protiv terorizma

Dnevnik 20.12.2016
MOSKVA: Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija saoseća sa Evropljanima zbog najnovijeg terorističkog napada u Berlinu i podsetio da je ta zemlja. mnogo puta predložila stvaranje zajedničkog fronta protiv međunarodnog terorizma… »

Putin potpisao trogodišnji budžet za 2017-2019. godinu

Dnevnik 20.12.2016
MOSKVA: Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas zakon o federalnom budžetu za period od 2017. do 2019. godine, javlja ruska agencija Tas s. Zakonom o trogodišnjem budžetu se za 2017. godinu predviđaju prihodi od 13.500 milijardi rubalja… »

EU postigla dogovor o jačanju kontrole vatrenog naoružanja

Dnevnik 20.12.2016
BRISEL: Pregovarači zemalja članica Evropske unije i Evropskog parlamenta postigli su danas privremeni dogovor o jačanju kontrole kupovine i prodaje vatrenog oružja, sa ciljem da se teroristima oteža nabavka oružja.Prema rečima slovačkog ministra… »