Izvor: EurActiv arhiva vesti 20.12.2016

UNS i NUNS: Grad Beograd ponovo obesmislio medijski konkurs

EurActiv 20.12.2016
Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) 20. decembra su u odvojenim saopštenjima izrazili nezadovoljstvo zbog načina na koji je gradska uprava Beograda odlučila o sufinansiranju medijskih projekata. Novinarska… »

Problem finansiranja humanistike u Srbiji

EurActiv 20.12.2016
Etnografski institut SANU: Srpski naučnici i nauka već duže vremena muku muče sa neadekvatnim zakonskim i strateškim rešenjima vezanim za finansiranje istraživanja i vrednovanje naučnih rezultata. Aktuelni način finansiranja nauke u Srbiji… »

Odnosi Turske i Rusije neće biti ugroženi

EurActiv 20.12.2016
Ubistvo ruskog ambasadora u Ankari moglo bi da stvori napetost u odnosima Rusije i Turske, ali neće ih ugroziti, ocenila je 20. decembra analitička kuća Stratfor. Ovo je prvi ambasador Rusije ubijen u inostranstvu u prethodnih 89 godina, a Turska je… »

Poljske vlasti odustaju od ograničenja za novinare

EurActiv 20.12.2016
Predsednik Poljske Andžej Duda saopštio je 19. decembra da vlasti neće uvesti restrikcije za izveštavanje iz parlamenta, a opoziciju je pozvao da sada pokaže dobru volju i prestane da okupira donji dom parlamenta. Politička kriza u Poljskoj se… »

TS za izmenu pravila finansiranja izbora pre održavanja predsedničkih

EurActiv 20.12.2016
Transparentnost Srbija (TS) pozvala je 19. decembra nadležne da se pravila o finansiranju izbora promene pre održavanja predsedničkih izbora 2017. godine, kako bi se izbegli suvišni troškovi. Kako se navodi, predlagači kandidata na predsedničkim… »

Organska poljoprivreda se širi u EU i Srbiji

EurActiv 20.12.2016
U EU se 6,2% poljoprivrednog zemljišta, odnosno oko 11 miliona hektara, koristi za organsku biljnu proizvodnju. U proteklih pet godina beleži se rast površina za organsku proizvodnju, kao i broja organskih poljoprivrednika u EU. Hrvatska je za pet… »