Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 20.12.2016

Rusija i Turska: Odnosi neće biti ugroženi

Glas Amerike 20.12.2016
Predsednici Rusije i Turske složili su se da ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj neće ugroziti odnose dve države. “Sa predsednikom Putinom delimo stav da naše proširene oblasti saradnje, posebno u odnosu sa Siriju, neće biti oslabljene zbog ovog… »

Rusija, Iran i Turska garant sporazuma u Siriji

Glas Amerike 20.12.2016
Evakuacija stanovnika opkoljenog sirijskog grada Alepa trebalo bi da bude završena za najviše dva dana, saopštili su danas ministri inostranih poslova Rusije i Turske. Do sada je evakuasano 37 hiljada ljudi i cilj je da svi napuste Alepo do srede… »

Kina vratila američki podvodni dron

Glas Amerike 20.12.2016
Kina je u utorak vratila podvodni dron koji je zaplenila prošle nedelje u međunarodnim vodama u Južnom kineskom moru. Portparol Pentagona Piter Kuk rekao je da se transfer dogodio u istoj oblasti u kojoj je Kina pokupila dron koji meri salinitet vode i… »

Marković ponovio opoziciji poziv na dijalog

Glas Amerike 20.12.2016
Predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković, ponovo je danas pozvao opoziciju na dijalog kako bi se prevazišla kriza izazvana bojkotom parlamenta i nepriznavanjem rezultata izbora od strane opozicije, prenijeli su lokalni mediji. Govoreći na sastanku… »

Manje ubijenih novinara ali veliko zastrašivanje 2016.

Glas Amerike 20.12.2016
Tokom 2016. život je izgubilo manje novinara nego prethodne godine, saopštila je neprofitna organizacija Komitet za zaštitu novinara. Međutim, razlozi za to – nisu ohrabrujući. Početkom 2016. Glas Amerike je izgubio jednog od svojih reportera… »

Mogerini: Zajedno suočeni sa teškim vremenima

Glas Amerike 20.12.2016
U prvoj reakciji na seriju terorističkih napada, od Turske do Berlina, u Briselu, nakon šoka, najavljuju nove mjere bezbjednosti širom Evrope. Slično se desilo nakon terorističkih napada u Parizu i Briselu gdje su vanredno stanje i vojska na ulicama… »

Deda Mraz živi u Finskoj na Laplandu

Glas Amerike 20.12.2016
Kako se bliži Božić tako je Deda Mraz sve uposleniji. Njegovo zvanično rodno mesto je finsko selo Rovaniemi.… »

Stavridis: Putin želi da razbije transatlantski savez

Glas Amerike 20.12.2016
VAŠINGTON — U intervjuu za Glas Amerike, bivši komandant NATO snaga u Evropi, Admiral Džejms Stavridis, koji je nedavno razgovarao sa novoizabranim predsednikom Donaldom Trampom, osvrnuo se na budućnosti Severnoatlantskog saveza. Tokom našeg… »

Od Sirije do Avganistana - brojni vojni izazovi u 2017

Glas Amerike 20.12.2016
Od Avganistana do Sirije…administracija novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trampa suočiće se sa velikim brojem vojnih izazova u 2017. godini. Međutim, neće svi problemi poticati iz inostranstva. Uoči početka 2017. godine, Sjedinjene… »

Srpska saradnja sa Rusijom - status ruskog osoblja i kupovina MiG-ova

Glas Amerike 20.12.2016
Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je da je sa srpskim premijerom razgovarao o zahtevu ruske strane u vezi statusa osoblja u srpsko-ruskom humanitarnom centru i da će odluku o tome doneti vlada, ali da on lično smatra da zaposlene u tom centru treba… »