Izvor: Kurir arhiva vesti 20.12.2016

Merkelova poručila naciji posle masakra u Berlinu: Ovo je teroristički napad, ali ne menjam politiku

Kurir 20.12.2016
Kancelarka Angela Merkel obratila se nemačkoj javnosti povodom tragedije na božićnom sajmu u Berlinu, na kojem je vozač kamiona ubio najmanje 12 i ranio 48 osoba. "Ovo je vrlo težak dan, a ja sam kao i milioni Nijemaca užasnuta onim što se juče… »

Novi detalji o atentatoru na ruskog ambasadora: Ubica radio u obezbeđenju ruske ambasade u Ankari!

Kurir 20.12.2016
Mevlut Mert Atlintas (22), atentator na ruskog ambasadora Andreja Karlova (62) ušao je u galeriju odeven u svečano odelo s kravatom i utopio se s ostalim gostima koji su došli na otvaranje izložbe fotografija u četvrti punoj luksuznih hotela i… »

Islamska država preuzela odgovornost za napad U BERLINU: Kamionom smrti upravljao vojnik ID

Kurir 20.12.2016
Islamska država (ID) preuzela je danas odgovornost za napad kamionom na Božićnom vašaru u Berlinu u kojem je ubijeno 12 ljudi, javljaju agencije. "Vojnik Islamske države izveo je operaciju u Berlinu kao odgovor na pozive da se uzmu na nišan građani… »

(Video) Posmrtni ostaci ruskog ambasador prebačeni u Moskvu: Odata poslednja počast diplomati

Kurir 20.12.2016
Kovčeg sa posmrtnim ostacima ruskog ambasadora u Turskoj, Andreja Karlova, koji je ubijen u terorističkom napadu, danas po podne je sa aerodroma u Ankari ruskim avionom prebačen u Moskvu. Kovčeg, koji je u avion unela počasna garda turske vojske, bio… »

(Video) Rekordna zaplena na horgošu: U albanskom vozilu otkriveno 47 paketa heroina

Kurir 20.12.2016
HORGOŠ - Carinici su na graničnom prelazu Horgoš zajedno sa policijom sprečili pokušaj da iz zemlje bude prokrijumčareno između 20 i 25 kilograma kilograma droge, pretpostavlja se, heroin. Pripadnici policije i carinici su na graničnom prelazu… »

Turski zvaničnik: Ubica ruskog ambasadora nije delovao sam!

Kurir 20.12.2016
Turski policajac koji je ubio ruskog ambasadora u Ankari verovatno nije delovao sam, rekao je danas visoki turski zvaničnik, dok istražitelji obe zemlje tragaju za detaljima koji bi mogli da ukažu na to ko stoji iza ubistva. Ruski istražitelji… »

Napadač iz ciriha izvršio samoubistvo: Nema indicija da je bio povezan sa radikalnim islamistima

Kurir 20.12.2016
Muškarac koji je ranio troje ljudi u jednom islamskom centru u Cirihu je mrtav, saopštila je danas policija, koja pretpostavlja da je neposredno posle pucnjave napadač izvršio samoubistvo. Utvrđeno je i da je u pitanju 24-ogodišnji Švajcarac koji… »

Domaća valuta bez variranja: Evro danas 123,56

Kurir 20.12.2016
Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs je 123,5640 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro je juče koštao 123,5807 dinara. Dinar je prema evru za 1,6 odsto… »

Slovenci poludeli zbog hrvatskog poklona: Dali im bombonjeru sa granicom na pola Piranskog zaliva

Kurir 20.12.2016
Hrvatska ambasada u Ljubljani poslala je slovenačkim kolegama - nekolicini zaposlenih u ministarstvu spoljnih poslova, kabinetu premijera Mire Cerara i predsednika Boruta Pahora - novogodišnji poklon u obliku bombonjere, prenosi Jutarnji list. Među… »

Srpski Konzul u Berlinu: Nema podataka da među žrtvama ima državljana Srbije

Kurir 20.12.2016
BERLIN - Konzul Srbije u Berlinu Kosta Simonović rekao je da zasad nema podataka o tome da li među poginulima i povređenima na Božićnom vašaru u Berlinu ima državljana Srbije. Prema njegovim rečima, Ambasada se odmah posle napada obratila policiji… »