Izvor: N1 Info arhiva vesti 20.12.2016

U Berlinu stradalo 12 osoba, ISIS preuzela odgovornost

N1 Info 20.12.2016
Broj žrtava u napadu u Berlinu porastao je na 12, potvrdila je berlinska policija koja je navela da je 48 osoba povređeno. Azilant pakistanskog porekla (23) je uhapšen zbog sumnje da je napadač, ali je pušten na slobodu. ISIS preuzeo odgovornost za… »

Napadnuta Petra Kvitova

N1 Info 20.12.2016
Češka teniserka Petra Kvitova napadnuta je u svom domu, a povrede koje joj je naneo za sada neimenovani napadač nisu opasne po život. Dvostrukoj osvajačici Vimbldona (2011, 2014) i nekadašnjoj drugoj igračici sveta na WTA listi je prema pisanju… »

MUP: Na Horgošu zaplenjeno 40 kilograma heroina

N1 Info 20.12.2016
Policija je na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom zaplenila 39,4 kilograma heroina i uhapsila tri albanska državljanina u čijem automobilu je ta droga pronađena, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. U specijalno napravljenom… »

Kutija bombonjera zagorčala odnose Hrvatske i Slovenije

N1 Info 20.12.2016
Slovenačko ministarstvo inostranih poslova vratilo je Ambasadi Hrvatske u Ljubljani novogodišnji poklon u vidu Krašove bombonjere, koji je od strane slovenačkih zvaničnika ocenjen kao "nezamisliva provokacija". Hrvatska Ambasada u Sloveniji poslala… »

Država isplaćuje dug Petrohemije od 105 miliona evra

N1 Info 20.12.2016
Država će isplatiti dug Petrohemije iz Pančeva od 105 miliona evra prema Naftnoj industriji Srbije, predviđeno je zakonom koji je Vada Srbije dostavila Skupštini na usvajanje po hitnom postupku. Kako je predloženo, dug će biti isplaćen u šest… »

Nema podataka o nastradalim srpskim državljanima u Berlinu

N1 Info 20.12.2016
Za sada nema podataka da li među poginulima i povriđenima u terorističkom napadu na Božićnom vašaru u Berlinu ima državljana Srbije, rekao je konzul Srbije u Berlinu Kosta Simonović. "Ambasada je u kontaktu sa kriznim štabom i trebalo bi od njih… »

Ostavka direktorke Agencije za borbu protiv korupcije

N1 Info 20.12.2016
Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić podnela je ostavku na tu funkciju zbog imenovanja za sudiju Ustavnog suda Srbije. Na sajtu Agencije je navedeno da je ostavku podnela i predsednica Odbora Agencije Dragana Kolarić, takođe… »

Bivši ministar policije BiH u bekstvu

N1 Info 20.12.2016
Bivšeg ministra unutrašnjih poslova BiH Aliju Delimustafića i nekadašnjeg telohranitelja Alije Izetbegovića Jusufa Škrijelja policija nije pronašla na kućnim adresama i tako su ostali nedostupni organima gonjenja, potvrđeno je za N1. Oni su u… »

Pijan zaspao na putu, vozilo prešlo preko njega

N1 Info 20.12.2016
Jednom učesniku u saobraćaju, koji pod dejstvom alkohola zaspao na putu u Babušincu kod Požarevca, uzeta je krv na analizu pošto je zadobio teške povrede od vozila koje je prešlo preko njega dok je spavao. Smederevska policija saopštila je danas… »

Ustavni sud Hrvatske naredio iseljavanje Mesića

N1 Info 20.12.2016
Ustavni sud Hrvatske oduzeo je Stjepanu Mesiću sva prava koja je imao kao bivši predsednik države, što znači da će nekada prvi čovek Hrvatske morati da se iseli iz Kabineta koji mu je pripadao kao bivšem predsedniku. Mesić smatra da je na delu… »