Izvor: Newsweek arhiva vesti 20.12.2016

"Čokoladni prosinac": Slovenija vratila Hrvatskoj poklon bombonjeru zbog "nezamislive provokacije"

Newsweek 20.12.2016
Obično otvaranje bombonjere donosi radost. Ovog puta, slovenački političari bili su veoma neprijatno iznenađeni kada su otvorili poklon iz Hrvatske. Slovenačko ministarstvo inostranih poslova vratilo je Ambasadi u Ljubljani novogodišnji poklon u… »

INTERVJU Vladimir Ajzenhamer: Turska ne kontroliše bezbednosnu situaciju u zemlji

Newsweek 20.12.2016
Ubistvo ruskog ambasadora u Ankari, pokazalo je da Erdogan nije u mogućnosti da kontroliše bezbednosnu situaciju u zemlji. Razlog za to su nedavne čistke u vojsci, policiji i sudstvu, kaže za Njuzvik stručnjak za bezbednost Vladimir Ajzenhamer… »

DEJAN SAVIĆEVIĆ ZA NEWSWEEK: Ljudi se ovde trude da vam zagorčaju život

Newsweek 20.12.2016
Ovo je čudna sredina: kada ste napolju i postignete uspeh, svi se tobože vama ponose; međutim, čim se vratite, kao da jedva čekaju da vas sruše. Doživljavaju vas kao neprijatelja. Ne razumem zašto, kaže čuveni Genije. Veliki crnogorski i… »

Drastična mera: Evo šta je Obama zaista rekao Putinu preko "Crvenog telefona"

Newsweek 20.12.2016
Obamina administracija nikada pre nije koristila "crvenu liniju", što samo svedoči o tome koliko je situacija bila ozbiljna. Odlazeći američki predsednik bio je neodlučan povodom kontaktiranja radi sprečavanja navodnog mešanja Rusije u američke… »

Potresna ispovest Asadovog vojnika: Evo zašto sam dezertirao iz Sirijske armije

Newsweek 20.12.2016
Gajat Abd Alaziz odrastao je sanjajući da jednog dana postane vojnik Sirijske Arapske Armije (SAA), ali iskustva koje je preživeo kada mu se "san" ostvario, promenila su ga zauvek. Od početka 2011. godine, dezertiranje je postalo svakodnevna pojava u… »

Tragičan kraj: Poslednje dane života, Fridrih Niče je proveo u potpunom ludilu (FOTO, VIDEO)

Newsweek 20.12.2016
Kaže se da prevelika inteligencija uvek nosi i mračnu stranu - sklonost ludilu - koja je na kraju potpuno obuzela velikog Fridriha Ničea. Veliki nemački filozof, pesnik, kompozitor i klasični filolog Fridrih Vilhelm Niče rođen je 15. oktobra 1844… »

Rusija, Iran i Turska spremni da garantuju rešenje sirijske krize: Izrada deklaracije u toku

Newsweek 20.12.2016
"Danas, eksperti rade na tekstu moskovske deklaracije o hitnim koracima za rešavanje sirijske krize. Ovo je temeljan i ekstremno neophodan dokument", izjavio je Šojgu. Tekst moskovske deklaracije o hitnim koracima za rešavanje sirijske krize trenutno… »

Pretnja na svakom ćošku: Hronologija terorističkih napada u Nemačkoj

Newsweek 20.12.2016
Terorizam je u Nemačkoj prerastao u realnu opasnost za sve građane, nezavisno od grada ili dela zemlje u kojem žive. Najnovija zbivanja u Berlinu bude neprijatne uspomene. Nemačka je odavno na meti terorista. Hronologija dosadašnjih napada pokazuje… »

VIDEO otkrio: Evo šta je ubica radio neposredno posle pucnjave

Newsweek 20.12.2016
Veruje se da je napadač ubijen u nekoliko minuta nakon snimka. Na društvenim mrežama cirkuliše snimak na kojem se vidi ponašanje ubica ruskog ambasadora, neposredno nakon atentata. Video je najverovatnije snimljen sa ulice , odakle se vidi da je… »

Heroj policajac spasio izbeglice ostavljene u šumi na -11: Moguće da ih je Srbija deportovala

Newsweek 20.12.2016
Izbeglice pronađene kod granice Bugarske iz Bosilegrada su prebačene u prihvatni centar u Preševu, potvrđeno je u Beogradskom centru za ljudska prava. Kako je sedmočlana porodica iz Iraka ostavljena u šumi kod Bugarske granice trebalo bi da odgovore… »