Izvor: Newsweek/Svet arhiva vesti 20.12.2016

INTERVJU Vladimir Ajzenhamer: Turska ne kontroliše bezbednosnu situaciju u zemlji

Newsweek 20.12.2016
Ubistvo ruskog ambasadora u Ankari, pokazalo je da Erdogan nije u mogućnosti da kontroliše bezbednosnu situaciju u zemlji. Razlog za to su nedavne čistke u vojsci, policiji i sudstvu, kaže za Njuzvik stručnjak za bezbednost Vladimir Ajzenhamer… »

Drastična mera: Evo šta je Obama zaista rekao Putinu preko "Crvenog telefona"

Newsweek 20.12.2016
Obamina administracija nikada pre nije koristila "crvenu liniju", što samo svedoči o tome koliko je situacija bila ozbiljna. Odlazeći američki predsednik bio je neodlučan povodom kontaktiranja radi sprečavanja navodnog mešanja Rusije u američke… »

Potresna ispovest Asadovog vojnika: Evo zašto sam dezertirao iz Sirijske armije

Newsweek 20.12.2016
Gajat Abd Alaziz odrastao je sanjajući da jednog dana postane vojnik Sirijske Arapske Armije (SAA), ali iskustva koje je preživeo kada mu se "san" ostvario, promenila su ga zauvek. Od početka 2011. godine, dezertiranje je postalo svakodnevna pojava u… »

Rusija, Iran i Turska spremni da garantuju rešenje sirijske krize: Izrada deklaracije u toku

Newsweek 20.12.2016
"Danas, eksperti rade na tekstu moskovske deklaracije o hitnim koracima za rešavanje sirijske krize. Ovo je temeljan i ekstremno neophodan dokument", izjavio je Šojgu. Tekst moskovske deklaracije o hitnim koracima za rešavanje sirijske krize trenutno… »

Pretnja na svakom ćošku: Hronologija terorističkih napada u Nemačkoj

Newsweek 20.12.2016
Terorizam je u Nemačkoj prerastao u realnu opasnost za sve građane, nezavisno od grada ili dela zemlje u kojem žive. Najnovija zbivanja u Berlinu bude neprijatne uspomene. Nemačka je odavno na meti terorista. Hronologija dosadašnjih napada pokazuje… »

VIDEO otkrio: Evo šta je ubica radio neposredno posle pucnjave

Newsweek 20.12.2016
Veruje se da je napadač ubijen u nekoliko minuta nakon snimka. Na društvenim mrežama cirkuliše snimak na kojem se vidi ponašanje ubica ruskog ambasadora, neposredno nakon atentata. Video je najverovatnije snimljen sa ulice , odakle se vidi da je… »

Uprkos rekordnom broju "nevernih elektora": Tramp zvanično predsednik SAD

Newsweek 20.12.2016
Država koja je "prebacila" Trampa preko neophodnih 270 glasova je Teksas. Donald Tramp zvanično je u ponedeljak postao 45. predsednik , jer je, prema najnovijim podacima, dobio glasove više od 270 članova Elektorskog kolegijuma, prenose agencije… »