Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 20.12.2016

Ispovest fotografa koji je prvi izvestio o ubistvu ruskog ambasadora

Nova ekonomija 20.12.2016
Fotograf AP Burhan Ozbiliki u ponedeljak je u Ankari pokrivao naizgled rutinski društveni događaj - otvaranje izložbe "Rusija u očima Turaka". Na toj izložbi govor je držao i ruski ambasador u Turskoj Andrej Genadijevič Karlov. Ali, otvaranje… »

Kako je ubica ruskog ambasadora došao do prilike da puca?

Nova ekonomija 20.12.2016
Obučen u odelo sa kravatom, Mevlut Mert Altntaš se uklopio u prisutne na otvaranju izložbe u Ankari i bez problema je došao do šanse da ubije ruskog ambasadora. Kako piše CNN, sve se dogodilo u ekskluzivnom delu Ankare, tamo gde se nalaze luksuzni… »

Država preuzela 105 miliona evra duga 'Petrohemije' prema NIS-u

Nova ekonomija 20.12.2016
Država će isplatiti dug Petrohemije iz Pančeva od 105 miliona evra prema Naftnoj industriji Srbije (NIS), predviđeno je zakonom koji je Vada Srbije dostavila Skupštini na usvajanje po hitnom postupku. Kako je predloženo, dug će biti isplaćen u… »

Još nema podataka da li među stradalima u Berlinu ima srpskih državljana

Nova ekonomija 20.12.2016
Konzul Srbije u Berlinu Kosta Simonović rekao je da za sada nema podataka o tome da li među poginulima i povređenima u Berlinu ima državljana Srbije. Prema njegovim rečcima, Ambasada se odmah posle napada obratila policiji i upućena je na krizni… »

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije podnela ostavku

Nova ekonomija 20.12.2016
Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić podnela je ostavku na tu funkciju zbog imenovanja za sudiju Ustavnog suda Srbije. Na sajtu Agencije je navedeno da je ostavku podnela i predsednica Odbora Agencije Dragana Kolarić, takođe… »

NUNS: Sumnjiv konkurs za medije grada Beograda

Nova ekonomija 20.12.2016
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je danas "krajnje razočarenje, nezadovoljstvo i najoštriji protest" zbog načina na koji je Gradska uprava Beograda odlučila da raspodeli 85,7 miliona dinara za sufinansiranje medijskih projekata u… »

Nedimović: Do ponedeljka će se znati da li se ukidaju prelevmani na mleko

Nova ekonomija 20.12.2016
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da bi do ponedeljka, 26. decembra, trebalo da bude donet jasan stav o ukidanju carinske zaštite (prelevmana) na mleko. On je konferenciji za novinare rekao da je Vlade Srbije uvela prelevmane… »

Krašova bombonjera pogoršala odnose između Slovenije i Hrvatske

Nova ekonomija 20.12.2016
Slovenačko ministarstvo inostranih poslova vratilo je Ambasadi Hrvatske u Ljubljani novogodišnji poklon u vidu Krašove bombonjere, koji je od strane slovenačkih zvaničnika ocenjen kao "nezamisliva provokacija". Hrvatska Ambasada u Sloveniji poslala… »

VEROVALI ILI NE: Portugal uvodi porez na osunčane kuće sa lepim pogledom

Nova ekonomija 20.12.2016
Portugal će vlasnicima kuća s lepim pogledom i bogatom osunčanošću nametnuti novu dažbinu, povećavajući im poresku osnovicu, objavili su u Službenom glasniku. Porez na takve kuće i stanove će time biti povećan do 20 odsto u slučaju kada kuća… »

Banke u ovoj godini ostvarile veći prihod

Nova ekonomija 20.12.2016
Bankarski sektor Srbije u prvih devet meseci ove godine ostvario je pozitivan neto finansijski rezultat pre oporezivanja od 32,8 milijardi dinara. To je za 23,1 odsto više nego u istom period prethodne godine, navedeno je u izveštaju Narodne banke… »