Izvor: Press arhiva vesti 20.12.2016

Ankara, Berlin, Cirih - tri povezana teroristička napada?

Press 20.12.2016
Svet se u jednom danu suočio sa tri napada - u Turskoj, Nemačkoj i Švajcarskoj, za koje mnogi smatraju da su možda i povezani teroristički akti. Foto:B92.net U Ankari je ubijen ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov, koga je pucnjima iz pištolja… »

Vučić: Saučestvujemo u bolu i tuzi; Dačić: Srbija osuđuje

Press 20.12.2016
Najviši srpski zvaničnici uputili su ruskim kolegama telegrame saučešća povodom ubistva ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova. Foto:B92.net Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je Srbija užasnuta zločinačkim aktom i… »

Milošević: Prekretnica u 2017, plasman na SP glavni cilj

Press 20.12.2016
Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević izjavio je danas da bi 2017. godina mogla da bude prekretnica za domaći fudbal i da je plasman na Mundijal u Rusiji glavni cilj. foto: tanjug.rs Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo… »

Ruski tim istražitelja odleteo u Tursku

Press 20.12.2016
Istražni tim sastavljen od predstavnika ruskih specijalnih službi, Istražnog komiteta i Ministarstva spoljnih poslova odleteo je u Tursku. Foto:B92.net Oni će se tamo pridružiti istrazi o ubistvu ruskog ambasadora Andreja Karlova, izjavio je… »

Kvitova ranjena nožem

Press 20.12.2016
Dvostruka osvajačica Vimbldona Petra Kvitova napadnuta je nožem u svojoj kući u češkom gradu Prostjejovu. foto: tanjug.rs Dvostruka osvajačica Vimbldona Petra Kvitova napadnuta je nožem u svojoj kući u češkom gradu Prostjejovu, prenosi Rojters… »

Meloun: Jokić imao sjajne brojke i samo jedan faul

Press 20.12.2016
Trener Denvera Majk Meloun pohvalio je učinak srpskog košarkaša Nikole Jokića u pobedi nad Dalasom 117:107 u NBA ligi. foto: tanjug.rs Trener Denvera Majk Meloun pohvalio je učinak srpskog košarkaša Nikole Jokića u pobedi nad Dalasom 117:107 u NBA… »

Erdogan razgovarao sa Putinom: Ubistvo provokacija protiv rusko-turskih odnosa

Press 20.12.2016
Turski predsednik smatra da je u pitanju očigledna provokacija usmerena na tursko-ruske odnose. Ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov ubijen je iz vatrenog oružja na otvaranju ruske izložbe fotografija u Ankari, a napadač Mevlut Mertu Altintasu… »

Stojković i Tadić svečano dobili Zlatne lopte FSS

Press 20.12.2016
Trener kineskog Gvanžu RF Dragan Stojković Piksi i vezista Sautemptona Dušan Tadić dobili su danas Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije na tradicionalnoj svečanosti u hotelu Kraun plaza. foto: tanjug.rs Trener kineskog Gvanžu RF Dragan Stojković… »

"Čokoladni prosinac": Slovenija vratila Hrvatskoj poklon bombonjeru zbog "nezamislive provokacije"

Press 20.12.2016
Obično otvaranje bombonjere donosi radost. Ovog puta, slovenački političari bili su veoma neprijatno iznenađeni kada su otvorili poklon iz Hrvatske. Slovenačko ministarstvo inostranih poslova vratilo je Ambasadi Hrvatske u Ljubljani novogodišnji… »

Nema podataka da među žrtvama u Berlinu ima Srba

Press 20.12.2016
Konzul Srbije u Berlinu Kosta Simonović rekao je da za sada nema podataka o tome da li među poginulima i povređenima u Berlinu ima državljana Srbije. Foto:B92.net Prema njegovim rečcima, Ambasada se odmah posle napada obratila policiji i upućena je… »