Izvor: Radio 021/Zabava arhiva vesti 20.12.2016

Vladimir Putin predložen za Nobela za mir

Radio 021 20.12.2016
Rukovodilac francuskog Centra za političke i međunarodne odnose Fabijen Bosar izjavio je danas da je zvanično nominovao predsednika Rusije Vladimira Putina za Nobelovu nagradu za mir. "Kao šef Centra za političke i međunarodne odnose zvanično sam… »

Supermarket počinje prodaju burgera od insekata

Radio 021 20.12.2016
Švajcarski lanac supermarketa Coop počeće od sledećeg proleća da prodaje proizvode, poput hamburgera i ćufti, koji sadrže instekte. Prema švacarskom zakonu, neobični prehrambeni proizvodi kao što su oni koji sadrže insekte, do sada nisu mogli… »

Apeluju na muškarce da pristojno sede u prevozu

Radio 021 20.12.2016
Njujorški metro sprovodi kampanju kojom se apeluje na muške putnike da pristojno sede u prevozu, ne zauzimajući dva sedišta. Kampanja u Njujorku vodi se protiv "menspredinga" tendencije muškaraca da u tramvaju, autobusu ili vozu sede tako da… »

VIDEO: Policija lovila divlju svinju po aerodromu u Hong Kongu

Radio 021 20.12.2016
Kineska policija danas je lovila zalutalu divlju svinju na međunarodnom aerodromu Ček Lap Kok u Hongkongu. Jedinice policije za suzbijanje demonstracija pod punom opremom, uz podršku aerodromske službe bezbednosti, neutralisale su divlju svinju na… »

Izgubio se na njivi posle slave, tražila ga policija

Radio 021 20.12.2016
Jedan čovek iz sela Mihajlovac, kod Smedereva, izgubio se kada se vraćao sa slave iz susednog Vrbovca. U potragu za njim morala je da se uključi i smederevska policija. On se izgubio kada je hteo automobilom da stigne kući preko njiva. Gost je… »

Koje voće i povrće treba, a koje ne treba držati u frižideru

Radio 021 20.12.2016
Određeno voće i povrće ne bi trebalo da držite u frižideru jer će se time promeniti njihov prirodni ukus. Većina zna da krompir ne treba držati u frižideru, ali iznenadiće vas ako vam kažemo da ni avokadu ni krastavcima nije tamo mesto. Naime… »

VIDEO: Objavljen trejler za novog "Blejd Ranera"

Radio 021 20.12.2016
Dugoočekivani nastavak "Blejd Ranera” biće prikazan tek sledeće godine, ali sada je objavljen prvi trejler, kao i sinopsis filma. "Trideset godina nakon događaja iz prvog dela, novi blejd raner, policajac K (Rajan Gosling) otkriva davno skrivenu… »

Građani sve češće obezbeđuju ono što se očekuje od države

Radio 021 20.12.2016
Poslednjih godina svedoci smo trenda da građani sve češće preuzimaju ulogu države i pomažu bolesnim sugrađanima onda kada sistem zakaže. Iako građani Srbije uživaju pravo na zdravstvenu zaštitu, sve češće ispred ulaza u radnje ili u holovima… »

Dva izvođenja predstave "Rahelina kutija" 28. decembra u Novosadskom pozorištu

Radio 021 20.12.2016
Predstava "Rahelina kutija" sa Mirjanom Karanović, Brankom Petrić i Nadom Šargin u glavnim ulogama gostovaće 28. decembra u Novosadskom pozorištu/Ujvideki Szinhaz. "Rahelina kutija" imaće dva izvođenja iste večeri od 19 i 21 sat. Reditelj… »

Tribina "Kurdistan, zemlja koja (ne)postoji" u sredu

Radio 021 20.12.2016
Tribina "Kurdistan, zemlja koja (ne)postoji" biće održana u sredu, 21. decembra, na "Tribini mladih" Kulturnog centra Novog Sada. Učestvuju istoričar Nemanja Starović i politikolog Aleksandar Gajić. Ko su Kurdi? Da li su Kurdi najmnogoljudniji narod… »