Izvor: RTS arhiva vesti 20.12.2016

Merkel: Ne želimo da nas strah paralizuje

RTS 20.12.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel kaže da je danas veoma težak dan za Nemačku i da je razočarana, šokirana i veoma tužna zbog incidenta u Berlinu. Istakla je da je strašno ako se ispostavi da je napadač iz Berlina tražilac azila, ali je poručila… »

Ankara: Altintaš izbegao kontrolu, pucao 11 puta

RTS 20.12.2016
Turska policija je uhapsila četiri osobe, uključujući oca i brata atentatora na ruskog ambasadora Andreja Karlova. Mevlut Mert Altintaš ispalio ukupno 11 hitaca, od kojih je devet pogodilo Karlova. Istražitelji turske policije, čekajući da im se… »

Istraga o ubistvu ambasadora, ruski tim stigao u Tursku

RTS 20.12.2016
Istražni tim sastavljen od predstavnika ruskih specijalnih službi, Istražnog komiteta i Ministarstva spoljnih poslova stigao je u Tursku kako bi se pridružio istrazi o ubistvu ruskog ambasadora Andreja Karlova, izjavio je portparol ruskog predsednika… »

Kvitova: Srećna sam što sam živa

RTS 20.12.2016
Teniserka Petra Kvitova napadnuta je nožem u svojoj kući u češkom gradu Prostjejovu. "Bio je to nasumični kriminalni čin", istakla je portparolka teniserke Karel Tejkal. Kako pišu češki mediji, dvostruka vimbldonska šampionka napadnuta je u svom… »

Pokazivao pištolj, teško ranio muškarca

RTS 20.12.2016
Policija u Boru uhapsila S. N. (38) koji je muškarcu u svom stanu pokazivao pištolj koji ilegalno poseduje, a tom prilikom došlo je do samoopaljenja. Oštećeni (38) je pogođen u predelu desnog ramena i zadobio je teške povrede opasne po život. Za… »

Putin naredio obaveštajnim službama da pojačaju mere bezbednosti

RTS 20.12.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je obaveštajnim službama da pojačaju mere bezbednosti u Rusiji i inostranstvu posle ubistva ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova. "Tražim od obaveštajnih službi da preduzmu dodatne bezbednosne mere u… »

Nađen mrtav napadač na džamiju u Cirihu

RTS 20.12.2016
Muškarac koji je ranio troje ljudi u jednom islamskom centru u Cirihu je mrtav, saopštila je policija, potvrdivši da je telo nađeno na poprištu tragedije - telo napadača. Kantonalna policija u Cirihu saopštila je da su vlasti identifikovale… »

Slovenci vratili bombonjeru Hrvatima

RTS 20.12.2016
Hrvatska ambasada u Sloveniji poslala je svojim slovenačkim saradnicima, zaposlenim u Ministarstvu spoljnih poslova, kabinetu premijera Mire Cerara i predsednika Boruta Pahora bombonjere kao novogodišnji poklon koji je ocenjen kao "nezamisliva… »

Konzul: Nema podataka da su među žrtvama u Berlinu srpski državljani

RTS 20.12.2016
Konzul Srbije u Berlinu Kosta Simonović rekao je "Tanjugu" da nema podataka o tome da li među poginulima i povređenima na božićnom vašaru u Berlinu ima državljana Srbije. Prema rečima Koste Simonovića, Ambasada se odmah posle napada u Berlinu… »

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Berlinu, napadač još u bekstvu

RTS 20.12.2016
Teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za napad kamionom na Božićnom vašaru u Berlinu u kojem je ubijeno 12 ljudi. Nemačka policija nema nikakav trag o tome ko stoji iza napada. Zbog nedostatka dokaza, osumnjičeni… »