Izvor: Sandžak haber arhiva vesti 20.12.2016

POTPISANA DEKLARACIJA O SARADNJI SDA I SDP! Ciljevi borba za boljitak u Sandžaku, infrastruktura i prava Bošnjaka!

Sandžak haber 20.12.2016
Novi Pazar – Sjenica – Tutin – Predsednik SDP Nihad Hasanović i predsednik SDA Sulejman Ugljanin potpisali su danas u Novom Pazaru deklaraciju o strateškom partnerstvu dve partije i saradnji na dobrobit svih gradjana Sandžaka, izjavili su… »

Stiže najjači mobilni telefon ikada napravljen!

Sandžak haber 20.12.2016
Kompanija Turing Robotics Industries najavila je Turing Monolith Chaconne pametni telefon, koji će po svojim karakteristikama biti pravi zmaj među mobilnim uređajima. Mobitel će imati ekran veličine 6,4 inča koji će pružati 4K kvalitetu slike… »

Noć Gladijatora u Novom Pazaru

Sandžak haber 20.12.2016
Pod pokroviteljstvom grada Novog Pazara a u organizaciji Cobra box promotion, uz podršku BK Mladost i MMA PIT BUL Timom 29.decembra od 20 časova u dvorani Pendik u Novom Pazaru, održaće se veliki borilački spektakl na kojem će pazarska publika moći… »

Tutinski velikan: Šerif efendija Hamzagić (biografija)

Sandžak haber 20.12.2016
Pred vama je lična karta Rahmetli Šerifa efendije Hamzagića jednog od prvih imama centralne džamije u Tutinu. Veoma poštovanog i cenjenog insana svog vremena, njegovo pleme potiče od Hamze jednog od Ilijinih sinova koji se isticao junaštvom i… »

Biševac: Podrškom privrednicima u TK RAŠKA do novih radnih mesta

Sandžak haber 20.12.2016
Novi Pazar – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razgovarao je sa privrednicima o stanju u Tekstilnom kombinatu „Raška“, koji je ujedno i obišao. Pokrenuta je inicijativa da se slika industrijske zone, i pretežno privatizovanog Kombinata… »

Počelo čišćenje i proširivanje korita rijeke Vidrenjak, nakon nedavnih poplava u Tutinu (video)

Sandžak haber 20.12.2016
TUTIN – Po odluci kriznog štaba opštine Tutin kojom je predvidjeno da se korita rijeka očiste nakon nedavnih poplava, u toku je čišćenje korita rijeke Vidrenjak. Na pojedinim dionicama radi se i na proširivanju korita rijeke.… »

BAČEVAC: Vlasništvo parcela gde se grade institucije IZuS na parcelama koje se vode na njegovo ime i na ime njegovog brata…

Sandžak haber 20.12.2016
Novi Pazar – Odgovarajući na primedbe opozicije da se iz gradskog budžeta ne izdvajaju nikakava sredstva za potrebe IZ u Srbiji, šef Odborničke grupe ”Za evropski Novi Pazar”, Muamer Bačevac rekao je da niko nema nameru da ruši IZ, ali da je… »

EKSKLUZIVNO! Tekst deklaracije koju su potpisale SDA i SDP!

Sandžak haber 20.12.2016
PREAMBULA Čvrsto opredijeljeni za demokratiju, evropske i evroatlantske integracije Srbije i izgradnju Srbije kao regionalizovane i decentralizovane države, zasnovane na temeljima vladavine prava, pravne sigurnosti i jednakosti pred zakonom; Privrženi… »

Ankara: Uhapšeno šest osoba zbog ubistva ruskog ambasadora

Sandžak haber 20.12.2016
Andrei Karlov, the Russian Ambassador to Turkey, pauses during a speech at a photo exhibition in Ankara on Monday, Dec. 19, 2016, moments before a gunman opened fire on him. Karlov was rushed to a hospital after the attack and later died from his gunshot… »

Iste akcize na gorivo

Sandžak haber 20.12.2016
Dobra vest za vozače je da ih ovog 1. januara na pumpama neće dočekati poskupljenje. Planirano redovno godišnje usklađivanje za stopu inflacije u 2016. Naftne kompanije dočekaće narednu godinu zadovoljne, jer neće biti povećanja nameta od… »