Izvor: Studio B arhiva vesti 20.12.2016

Hrvatska isprovocirala Sloveniju bombonjerom

Studio B 20.12.2016
Hrvatska ambasada u Ljubljani poslala je slovenačkim kolegama – nekolicini zaposlenih u ministarstvu spoljnih poslova, kabinetu premijera Mire Cerara i predsednika Boruta Pahora – novogodišnji poklon u obliku bombonjere, prenosi Jutarnji list. foto… »

Ohrid: Srpski državljanin osuđen na 16 godina zatvora

Studio B 20.12.2016
Osnovni sud u Ohridu danas je osudio na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 16 godina srpskog državljanina Bojana U. (29) iz Kraljeva za ubistvo koje se dogodilo za Novu godinu u Ohridu kada je ispred ugostiteljskog objekta u centru tog grada na… »

Oprez tokom vožnje zbog smanjene vidljivosti i klizavih kolovoza

Studio B 20.12.2016
U toku jučerašnjeg dana, na području Beograda dogodilo se 46 saobraćajnih nesreća, a otlriveno je oko 50 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola. Kako je vreme novogodišnjih praznika i slava, iz Uprave saobraćajne policije najavljuju pojačanu… »

Uručena 51 stipendija talentovanim Beograđanima

Studio B 20.12.2016
Gradski menadžer i osnivač Fondacije za mlade telente Beograda Goran Vesić, zamenica Skupštine grada Beograda Andrea Radulović i direktorka fondacije „Ana Zekavica“ primili su danas u svečanoj sali Starog dvora prvu generaciju stipendista te… »

Vučić uputio saučešće povodom napada u Berlinu

Studio B 20.12.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća nemačkoj kancelarki Angeli Merkel , Vladi Nemačke, nemačkom narodu i porodicama poginulih u napadu u Berlinu, uz poruku da će Srbija uvek biti uz Nemačku i nemački narod… »

Otvoreno klizalište na Trgu Nikole Pašića

Studio B 20.12.2016
Klizalište na Trgu Nikole Pašića otvoreno je večeras, uz vatromet i nastup klizača kluba „Helena Pajović“. Direktorka Centra beogradskih festivala Nataša Ilić rekla je da će klizalište biti besplatno i da će se jedino plaćati najam… »

Učenici srpske nacionalnosti u Vukovaru bez paketića

Studio B 20.12.2016
Učenici Osnovne škole „Nikola Andrić“ u Vukovaru, koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku, nisu dobili božićne paketiće zbog odluke rukovodstva tog programa, javlja hrvatski „Večernji.hr“. Kako navodi taj portal, uprkos odluci… »

Ankara, Berlin, Cirih – tri povezana teroristička napada?

Studio B 20.12.2016
Svet se u jednom danu suočio sa tri napada – u Turskoj, Nemačkoj i Švajcarskoj, za koje mnogi smatraju da su možda i povezani teroristički akti. Sva tri napada osudili su predstavnici SAD, UN i EU. U Ankari je ubijen ambasador Rusije u Turskoj… »

Merkel: Prema aktuelnom stanju istrage, napad bio terostički čin

Studio B 20.12.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel saopštila je danas da je, prema aktuelnom stanju istrage, napad na božićni vašar u Berlinu bio teroristički napad. Ona je na konferenciji za štampu istakla da bi bilo strašno, ako bi se ispostavilo da je tražilac… »

Mali: Jubilarni, 30. Beogradski maraton na novoj trasi

Studio B 20.12.2016
Jubilarni, 30. Beogradski maraton biće održan 22. aprila naredne godine, a očekuje se rekordan broj učesnika, nova trasa i prisustvo 10 legendi svetske atletike koje će promovisati događaj, najavio je u Starom dvoru gradonačelnik Beograda Siniša… »