Izvor: Telegraf arhiva vesti 20.12.2016

Nastavlja se balkanski čokoladni rat: Slovenci vratili Hrvatima bombonjere zbog jednog detalja na kutiji

Telegraf 20.12.2016
Na "Kraševoj" bombonjeri je pisalo "Pozdrav iz Hrvatske", a na kutiji je slika dela mape Hrvatske, a kada se poklopac podigne, vidi se ostatak mape na kojoj je granica između Slovenije i Hrvatske ucrtana na sredini Piranskog zaliva. Hrvatska ambasada u… »

Srbi u Berlinu bezbedni: Nema povređenih državljana Srbije u napadu

Telegraf 20.12.2016
Svima su naloložene mere pojačanog opreza... Svi državljani Republike Srbije bezbedni su nakon terorističkog napada u Berlinu, saznaje Telegraf.rs iz srpskog konzulata u Berlinu. Repriza Nice? Kamion gazio ljude u Berlinu, 9 mrtvih, 50 povređeno… »

Umrlo 55 ljudi u Rusiji: Privedeno devet osoba osumnjičenih za prodaju losiona koji sadrži metanol

Telegraf 20.12.2016
Zbog ovog incidenta, u Irkutsku je proglašena vanredna situacija. Devet osoba privedeno je zbog sumnje da su prodavali losion za kupanje koji sadrži metanol, a zbog čega je usled trovanja alkoholom umrlo 55 osoba na istoku Sibira, izjavila je… »

Bivši ministar policije BiH pobegao iz zemlje: Bio vođa kriminalne grupe

Telegraf 20.12.2016
Alija Delimustafić, kod županijsko tužilaštvo u Sarajevu tereti da je bio vođa grupe koja se bavila ilegalnim preuzimanjem i preprodajom nekretnina na području Sarajeva, pobegao je iz zemlje nakon što mu je ukinut pritvor. Bivši ministar… »

Bojanu ugrenoviću 16 godina robije: Srpski državljanin osuđen za ubisto mladića u Ohridu

Telegraf 20.12.2016
Advokati porodice ubijenog mladića su tražili maksimalnu kaznu da bi se stavio kraj tučama i ubistvima u poznatom makedonskom turističkom centru. Srpski državljanin Bojan Ugrenović ( 29 ) iz Kraljeva dobio je 16 godina zatvora zbog ubistva Dimitra… »

Pojavila se neizlečiva bolest: Mačja sida hara regionom

Telegraf 20.12.2016
Prvi znaci „mačje side“ je nagli gubitak težine, uvećani limfni čvorovi, te upaljene desni i usta… Neke mačke i podivljaju, jer virus može da utiče na mozak. Veterinari u Sarajevu sve češće dijagnostikuju FIV – „ mačju sidu“… »

Ako ovo nemate u kolima ili nije ispravno, dobićete ogromnu kaznu! (nisu sedišta za decu)

Telegraf 20.12.2016
Zakon propisuje da se, ukoliko u vozilu nema odgovarajućeg kompleta prve pomoći, vozač kažnjava sa 5.000 dinara, plus 5.000 dinara za vlasnika automobila. Saobraćajna policija će u narednom periodu, naročito u vreme predstojećih novogodišnjih… »

Petarda dečaku (14) raznela ruke: Amputirane mu obe šake, povređeno lice, oči i sluh

Telegraf 20.12.2016
- Dečak ima povrede po licu, povrede očiju i sluha, a povrede ruku su bile toliko teške da smo morali da mu amputiramo šake - rekao je na konferenciji za novinare šef odeljenja za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Kliničkom centru… »

Roditelji, od 1. januara očekuje vas najlepša stvar na svetu!

Telegraf 20.12.2016
Do sada je oko 19.000 roditelja elektronski prijavilo svoje dete. Roditelji će od 1. januara moći elektronski da prijave bebe u svim porodilištima u Srbiji, koja će biti uključena u projekat “Bebo, dobrodošla na svet”, najavio je danas državni… »

Vukovarska škola zabranila da srpska deca dobiju poklone za Božić?!

Telegraf 20.12.2016
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava oštro je osudio taj postupak, dok je njegov zamenik iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković rekao da ga treba smestiti u okvire grada Vukovara i "sredine u kojoj živimo" Učenici Osnovne škole “Nikola… »