Kultura arhiva vesti 20.12.2016

Danas premijera filma "Santa Maria della Salute"

Press 20.12.2016
Film "Santa Maria della Salute" scenariste i reditelja Zdravka Šotre biće premijerno prikazan večeras u Sava Centru, a od 21. decembra naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru u više od 120 gradova širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske… »

Novogodišnji Gala koncert

RTV 20.12.2016
NOVI SAD - Vojvođanski simfonijski orkestra i Lelo Nika trio, pod dirigentskom palicom Stanka Jovanovića održaće Novogodišnji Gala koncert 28. decembra u Srpskom narodnom pozorištu sa početkom u 20 časova. U večeri novogodišnjeg koncerta publika… »

Pamuku uručena nagrada Prosefesta

RTV 20.12.2016
NOVI SAD - Turskom piscu Orhanu Pamuku danas je u prostorijama Ogranka SANU u Novom Sadu uručena nagrada "Milovan Vidaković" koju dodeljuje Međunarodni festival proze "Prosefest". Tu prestižnu nagradu Pamuku uručili su Nedeljko Mamula, urednik… »

Sopran sa Kipra Marija Papajoanu gostuje u "Otelu"

Blic 20.12.2016
U četvrtak, 22.decembra u 19h na Velikoj sceni Narodnog pozorišta biće izvedena opera Đ.Verdija „Otelo“ pod dirigentskom palicom Dejana Savića. U ulozi Dezdemone nastupiće gošća sa Kipra, sopran Marija Papajoanu. Naslovnu rolu pevaće tenor… »

Počinje festival novog srpskog filma u Švedskoj

Press 20.12.2016
Juče je počeo Festival Balkan New Film Festival (Festival Novog Filma s Balkana) u Stokholmu, a trajaće do 22 decembra. Foto:B92.net Na šestom po redu festivalu dokumentranog i kratkog filma, među trideset filmova iz celog sveta, nalaze se ostvarenja… »

Potraga za superherojem

Al Jazeera 20.12.2016
Nije slučajan uspjeh ekspanzija filmova o superherojima, te filmova koji poručuju da je neophodna uspostava komunikacije, razbijanje predrasuda i prihvatanje drugog i drugačijeg. Ako bi se u najkraćem trebao opisati američki film u 2016. godini onda… »

Dečaku amputirane šake nakon povrede petardom

Radio 021 20.12.2016
Četrnaestogodišnji dečak teško je povređen petardom u Ljubljani i amputirane su mu obe šake, saopšteno je večeras iz Kliničkog centra glavnog grada Slovenije. Do nesreće je došlo u dečakovoj sobi, kada se igrao pirotehnikom. "Dečak ima… »

Predrag Bjelac potpaljuje vatru: Mislite da ministar može da bude i ubica?

Kurir 20.12.2016
Glumac Predrag Bjelac koji igra ministra Nikolu Kovačevića zna odgovor na pitanje da li je on taj za kojim se traga, ali kaže da mu nije jasno zašto se u Srbiji svi uzbuđuju oko toga što je u sve umešana politika. Predrag Peđa Bjelac se svojom… »

Mislite da ministar može da bude i ubica?

Alo 20.12.2016
Glumac Predrag Bjelac koji igra ministra Nikolu Kovačevića zna odgovor na pitanje da li je on taj za kojim se traga, ali kaže da mu nije jasno zašto se u Srbiji svi uzbuđuju oko toga što je u sve umešana politika. Predrag - Peđa Bjelac se svojom… »

Slepi momak svojim plesom ne prestaje da oduševljava ljude širom sveta (video)

BK TV 20.12.2016
Ovaj momak nije običan plesač, on ima poseban dar. On ne vidi, ali oseća svim svojim čulima. I svaki put uspe da oduševi publiku. Aleksandar Bogdanov pleše od kako zna za sebe. Još kao dete bavio se plesom i išao na brojna takmičenja, ali nikada… »