Politika arhiva vesti 20.12.2016

Trbušna plesačica: Ovako pleše nova ministarka Mirjana u kosovskoj vladi!

Kurir 20.12.2016
Mirjana Jevtić, zamenica ministra za rad i socijalno staranje u kosovskoj vladi, biće postavljena na mesto dosadašnjeg ministra administracije i lokalne samouprave Ljubomira Marića, kojeg je prošle nedelje smenio kosovski premijer Isa Mustafa. Pre… »

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije podnela ostavku

Nova ekonomija 20.12.2016
Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić podnela je ostavku na tu funkciju zbog imenovanja za sudiju Ustavnog suda Srbije. Na sajtu Agencije je navedeno da je ostavku podnela i predsednica Odbora Agencije Dragana Kolarić, takođe… »

Skupština nastavila rad: Poslanici o pauššalnom porezu, kampanji, vršnjačkom nasilju...

Kurir 20.12.2016
Skupština Srbije danas je održala posebnu sednicu na kojoj se poslanicima obratio predsednik parlamenta Grčke Nikolaos Vucis, a posle koje je počelo postavljanje poslaničkih pitanja i razmatranje amandmana na nekoliko zakonskih predloga. Poslanici su… »

Beograd uz moskvu: Srbija u gs UN glasala protiv rezolucije o Krimu

Kurir 20.12.2016
UJEDINJENE NACIJE - Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju kojom se osuđuju kršenja ljudskih prava na poluostrvu Krim za koje se kaže da ga je privremeno okupirala Rusija. Generalna skupština je juče sa 70 glasova za, 26 protiv i 77… »

Đurović: Srbija sprečila da Kosovo dobije mesto u Parlamentarnoj skupštini SE

Beta 20.12.2016
Šefica delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) Aleksandra Djurović izjavila je danas da je srpska strana uspela da spreči da delegacija Kosova dobije dozvolu da prisustvuje zasedanjima, kao i da predlaže i potpisuje… »

SDS podnela amandman o Deda Mrazu

Beta 20.12.2016
Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Djurišić izjavio je danas da su amandman na predlog zakon o komunalnim delatnostima u kome se pominje Deda Mraz podneli da bi skrenuli pažnju javnosti na to kako nemaju dovoljno vremena da… »

Opozicija protiv zakona o upravljanju aerodromima

Beta 20.12.2016
Poslanici opozicije u Skupštini Srbije zatražili su danas da se Predlog zakona o upravljanju aerodromima ne usvoji, jer smatraju da se zakon donosi kako bi se napravila koncesija za Aerodrom "Nikola Tesla" u Surčinu. Šef poslaničke grupe pokreta… »

"Podnosili amandmane i o Deda Mrazu": Gojković: Poslanici opozicije često bez argumenata

Blic 20.12.2016
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da predloženim zakonima većina želi da promeni Srbiju na bolje, dok opozicija često nema suštinske zamerke, pa u nedostatku argumenata želi da obesmisli posao poslanika. Gojković je… »

EK: Očekujemo otvaranje poglavlja 26 što pre

RTV 20.12.2016
BRISEL - Portparolka Evropske Komisije Maja Kocijančić kaže da Evropska komisija očekuje da se što pre otvori poglavlje 26 u pregovorima sa Srbijom. U izjavi za Tanjug Kocijančić navodi da se trenuto vode razgovori u okviru Saveta EU kako bi se… »

Veliko pomirenje: Ugljanin i Ljajić potpisali Deklaraciju o saradnji

Kurir 20.12.2016
NOVI PAZAR - Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina i Sandžačka demokratska partija, čiji je osnivač ministar Rasim Ljajić, potpisale su danas u Novom Pazaru Deklaraciju o strateškom partnerstvu, a ključni cilj ovog sporazuma je… »