Politika arhiva vesti 20.12.2016

Bruka vučićevih i vulinovih funkcionera na Kosovu: Šiptari ih posvađali zbog funkcije

Pravda 20.12.2016
Opštinski odbori SNS na KiM saopštili su da su pokrajinski poslanici iz Pokreta socijalista prodali interese srpskog naroda za "šaku albanskog novca". Pokret socijalista je uzvratio da su funkcioneri naprednjaka odavno izdali i sarađivali sa Hašimom… »

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije podnela ostavku

Nova ekonomija 20.12.2016
Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić podnela je ostavku na tu funkciju zbog imenovanja za sudiju Ustavnog suda Srbije. Na sajtu Agencije je navedeno da je ostavku podnela i predsednica Odbora Agencije Dragana Kolarić, takođe… »

Zorana Mihajlović: Podneto 913 amandmana, pa i o Deda Mrazu

Večernje novosti 20.12.2016
Ministarka Zorana Mihajlović, koja u parlamentu brani osam predloga zakona iz nadležnosti tog ministarstva, izjavila je da je na te predloge podneto ukupno 913 amandmana i da ih je prihvaćeno njih 89. Ministarka građevinarstva, saobraćaja i… »

Rezolucija o Krimu usvojena u UN, Srbija glasala protiv

Blic 20.12.2016
Srbija je jedna od 26 zemalja koja u UN nije podržala Rezoluciju o Krimu, u kojoj se inače poziva na međunarodno posmatranje situacije u oblasti ljudskih prava u ovom delu Ukrajine. Generalna skupština UN je međutim sa 70 glasova usvojila ovaj… »

Đurović: Srbija sprečila da Kosovo dobije mesto u Parlamentarnoj skupštini SE

Beta 20.12.2016
Šefica delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) Aleksandra Djurović izjavila je danas da je srpska strana uspela da spreči da delegacija Kosova dobije dozvolu da prisustvuje zasedanjima, kao i da predlaže i potpisuje… »

SDS podnela amandman o Deda Mrazu

Beta 20.12.2016
Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Djurišić izjavio je danas da su amandman na predlog zakon o komunalnim delatnostima u kome se pominje Deda Mraz podneli da bi skrenuli pažnju javnosti na to kako nemaju dovoljno vremena da… »

Opozicija protiv zakona o upravljanju aerodromima

Beta 20.12.2016
Poslanici opozicije u Skupštini Srbije zatražili su danas da se Predlog zakona o upravljanju aerodromima ne usvoji, jer smatraju da se zakon donosi kako bi se napravila koncesija za Aerodrom "Nikola Tesla" u Surčinu. Šef poslaničke grupe pokreta… »

Gojković: Poslanici opozicije često bez argumenata

Politika 20.12.2016
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da predloženim zakonima većina želi da promeni Srbiju na bolje, dok opozicija često nema suštinske zamerke, pa u nedostatku argumenata želi da obesmisli posao poslanika. Gojković je… »

EK: Očekujemo otvaranje poglavlja 26 što pre

Politika 20.12.2016
BRISEL – Portparolka Evropske Komisije Maja Kocijančić kaže da Evropska komisija očekuje da se što pre otvori poglavlje 26 u pregovorima sa Srbijom. U izjavi za Tanjug Kocijančić navodi da se trenuto vode razgovori u okviru Saveta EU kako bi se… »

SDA Sandžaka i SDP potpisale Deklaraciju o saradnji

RTS 20.12.2016
Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina i Sandžačka demokratska partija, čiji je osnivač ministar Rasim Ljajić, potpisale su u Novom Pazaru Deklaraciju o strateškom partnerstvu, a ključni cilj tog sporazuma je puna politička i… »