Arhiva vesti » četvrtak 22. decembar 2016

Nemačka: Za planove Amrija znalo se mesecima

RTV 22.12.2016
RTV: Nemačka: Za planove Amrija znalo se mesecima
BERLIN - U Nemačkoj u javnost izlazi sve više informacija koje ukazuju da je, u slučaju napada na božićni vašar u Berlinu, bilo propusta u radu bezbednosnih službi. Tako magazin "Fokus" tvrdi, pozivajući se na neimenovanog saradnika policije, da je kriminalistička služba (LKA) pokrajine... »

Laso: Zvezda nas je potpuno nadigrala

Beta 22.12.2016
Trener Real Madrida Pablo Laso rekao je da su njegovi košarkaši potpuno nadigrani u večerašnjem porazu od Crvene zvezde u Evroligi. "Zvezdini košarkaši su igrali veoma dobro i jako, kontrolisali utakmicu i zaslužili pobedu. Potpuno su nas nadigrali, mi nismo mogli da se vratimo u utakmicu.... »

Skupština Srbije usvojila Zakon o upravljanju aerodromima, omogućeno davanje aerodroma u koncesiju

Gde investirati 22.12.2016
Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o upravljanju aerodromima koji predviđa mogućnost davanja aerodroma u koncesiju kako bi se obezbedio novac za njegov razvoj i efikasnije komercijalno korišćenje. U obrazloženju zakona se navodi da se očekuje ekspanzija u oblasti vazdušnog saobraćaja... »

Srbija mora da isplati staru deviznu štednju bivšim republikama

Beta 22.12.2016
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je večeras da Srbija po osnovu presuda Evropskog suda za ljudskih prava mora da državljanima bivših republika Jugoslavije isplati staru deviznu štednju. Danas podnetim zakonskim predlogom za to je predvidjeno 310 miliona evra.... »

Novi set zakona: Počela nova sednica parlamenta, za početak poslanička pitanja

Blic 22.12.2016
Skupština Srbije počela je danas novu sednicu, a poslanici početak rada koriste da postave pitanja i traže obaveštenje od predstavnika vlasti. Kada završe s postavljanjem pitanja, poslanici će početi utvrđivanje dnevnog reda što bi moglo da potraje s obzirom da je i opozicija podnela više... »

MUP: Pojačan nadzor na graničnim prelazima, aerodromima i većim skupovima građana

Beta 22.12.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da je policija pojačala nadzor i kontrolu na graničnim prelazima, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama kao i na svim mestima na kojima se okuplja veći broj gradjana. Kako se navodi, dodatne mere zaštite preduzete su posle... »

Predsednik Putin na opelu ubijenog ambasadora Karlova

RTV 22.12.2016
RTV: Predsednik Putin na opelu ubijenog ambasadora Karlova
MOSKVA - Ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov, koji je ubijen 19. decembra u Ankari, sahranjen je danas, uz vojne počasti, na groblju u moskovskom predgrađu Himki. Na sahrani je svirao vojni orkestar, a sanduk je bio prekriven zastavom Rusije, prenosi Sputnjik. Opelo je održano u Hramu Hrista... »

Putin: Ruska vojska jača od bilo kog agresora

Politika 22.12.2016
MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je danas na jačanje vojnih nuklearnih potencijala zemlje i razvoj raketa koje mogu da probiju svaki sistem protivraketne obrane, istakavši da je ruska vojska danas jača od bilo kog potencijalnog neprijatelja. „Možemo sa sigurnošću reći: sada... »

Kurirtv političari ujedinjeni o anketnom odboru Poslednji čas da se otkrije pozadina ubistva Đinđića

Kurir 22.12.2016
Skupština Srbije konačno će danas odlučiti da li će biti formiran anketni odbor za rasvetljavanje ubistva Zorana Đinđića, kako bi se, posle 13 godina, otkrila politička pozadina atentata, kao i pravi nalogodavci i inspiratori ubistva tadašnjeg premijera. Kurir je ujedinio sve srpske... »

Produžen rok za pregovore o Galenici (VIDEO)

Beta 22.12.2016
Ministar privrede Srbije Goran Knežević je rekao danas da je rok za pregovore o strateškom partneru za farmaceutsku kompaniju Galenika iz Beograda produžen za još tri meseca. "Razgovori idu u dobrom pravcu, ostali su još neki tehnički problemi koje treba da rešimo, pre svega sa komercijalnim... »

©2019 Netmark d.o.o.