Arhiva » Vesti » RTV 22.12.2016

Zivlak i pesnički maraton Teodoru u čast

NOVO MILOŠEVO - Autorsko književno veče Jovana Zivlaka, ovogodišnjeg dvostrukog dobitnika Nagrada "Teodor Pavlović", i pesnički maraton članova Društva književnika Vojvodine održaće se, Teodoru Pavloviću u čast, 24. decembra 2016. od 18 časova u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu.

RTV četvrtak, 22. decembar 2016.  |  RTV
RTV: Zivlak i pesnički maraton Teodoru u čast

O delu Jovana Zivlaka će govoriti: Dragana Todoreskov, Stevan Bradić i Franja Petrinović.

Učesnici pesničkog maratona, članovi Društva književnika Vojvodine: Dragomir Šoškić, Saša Nišavić, Dušan Radak i Vesna Korać.

Gosti maratona: Anica Garić i Miloš Galetin.

Jovan Zivlak je ovogodišnji dobitnik Nagrada „Teodor Pavlović" za životno delo i za najbolju knjigu, za knjigu eseja „Sablasti poezije", koje dodeljuje Banatski kulturni centar u saradnji sa Maticom srpskom u okviru tradicionalne manifestacije Dani Teodora Pavlovića.

Jovan Zivlak, srpski pesnik, kritičar, esejist, izdavač i kulturni poslenik, rođen je u Nakovu, u Banatu, 1947. godine. Objavio 14 knjiga pesama i tri knjige eseja. Dobitnik je brojnih nagrada. Zastupljen je u mnogim antologijama srpske i svetske poezije u zemlji i inostranstvu. Trenutno je najprevođeniji srpski živi pesnik.

Program se održava u okviru projekata „Rodno mesto Teodoru u čast" i „Gradovi u fokusu" uz podršku Ministarstva kulture i informisanja RS i Opštine Novi Bečej.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Vojvodina

©2018 Netmark d.o.o.