Arhiva vesti » petak 23. decembar 2016

U Milanu ubijen osumnjičeni za napad kamionom u Berlinu

Insajder 23.12.2016
Italijanska Policija potvrdila je da je osumnjičeni za napad u Berlinu Anis Amri ubijen u Milanu. Na zvaničnom Tviter nalogu kratko je napisano "čovek ubijen u Milanu u pucnjavi je terorista Anis Amri". Do obračuna je došlo jutros u 3.00 u milanskom naselju Sesto san Đovani tokom rutinske... »

Pala blokada iz Hrvatske!

Večernje novosti 23.12.2016
Zvanični Zagreb odblokirao poglavlje 26 u pregovorima Srbije i EU. Navodno presudio aneks na upravo potpisan dogovor o udžbenicima. SAMO 11 dana otkad je Hrvatska blokirala poglavlje 26 u našim pregovorima sa EU, iz Zagreba je u petak stigla iznenadna vest: stekli su se uslovi za otvaranje... »

UN usvojio rezoluciju o zabrani izraelskih naselja

Al Jazeera 23.12.2016
Sjedinjene Američke Države bile su suzdržane, dok je Donald Trump najavio da će 'stvari biti drugačije' kad preuzme mandat. Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda usvojilo je rezoluciju kojom se zahtijeva okončanje izgradnje ilegalnih izraelskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali i Istočnom... »

Pušteni svi putnici iz otetog libijskog aviona

Danas 23.12.2016
Otmica libijskog aviona koji je u petak preusmeren ka Malti imala je srećan kraj – svi putnici i članovi posade nalaze se na sigurnom pošto su se dvojica otmičara predala malteškoj policiji. Prema pisanju lokalnih medija otmičari, koji se trenutno nalaze u pritvoru, su članovi grupe Al... »

Putinova godišnja konferencija Ruski predsednik o spoljnopolitičkim izazovima

Press 23.12.2016
Od "hladnoratovskih" odnosa sa SAD, preko Sirije, do Turske i Ukrajine - evo kako ruski predsednik vidi međunarodni položaj Rusije. Predsednik Rusije Vladimir Putin drži tradicionalnu godišnju konferenciju za štampu, za koju je akreditovano više od 1.400 novinara. Putin se za ovu veliku... »

Braća s Kosova uhapšena jer su pripremali teroristički napad u Nemačkoj

Nova ekonomija 23.12.2016
Nemačka policija uhapsila je dvojicu braće zbog sumnji da su planirali napad u jednom od najvećih šoping centara u Nemačkoj u Oberhauzenu. Hapšenje se dogodilo samo nekoliko dana pošto je džihadista kamionom usmrtio 12 osoba na božićnom vašaru u Berlinu. Policija je saopštila da su... »

Beogradska berza: Najveći pad Belexa u dva meseca

Gde investirati 23.12.2016
Poslednji dan u sedmici na Beogradskoj berzi doneo je prazničnu, neveliku investicionu aktivnost, dok je tržište akcija oslabilio najvećim intezitetom još od 11. oktobra. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 13,4 miliona RSD (0,11 miliona EUR), dok je indeks Belex15 pao 1,1% na 712,5 poena.... »

EPS Distribuciji 330 miliona dinara kazne

Beta 23.12.2016
Komisija za zaštitu konkurencije danas je objavila da je utvrdila da je EPS Distribucija iz Beograda, kao jedini operator na tržištu distribucije električne energije Srbije, zloupotrebila dominantan položaj i tom preduzeću izrekla kaznu od 330 miliona dinara. To preduzeće je dužno da... »

Gocić i Nikić se oprostili od reprezentacije (FOTO)

Beta 23.12.2016
Proslavljeni vaterpolisti Srbije Živko Gocić i Slobodan Nikić oprostili su se danas od reprezentacije spektakularnom utakmicom protiv "tima sveta" na prepunom bazenu u Tašmajdanu. Ekipe su odigrale revijalan meč, pun atraktivnih poteza, a rezultat je bio u drugom planu. Beogradska publika na... »

Hrvatska odblokirala Srbiju

Prva 23.12.2016
Hrvatska je odblokirala otvaranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije s Evropskom unijom, saopštio je hrvatski ministar spoljnih poslova Davor Ivo Štir. Štir je na konferenciji za novinare rekao da je do deblokade došlo jer su se stekli uslovi. "Stekli su se uslovi da možemo podići rezervu oko... »

©2019 Netmark d.o.o.