Arhiva vesti 23.12.2016

Faraž: Posle berlinskog napada ukinuti slobodu kretanja

B92 23.12.2016
London, Pariz -- Britanac Najdžel Faraž zatražio je da EU precrta slobodu kretanja nakon što je osumnjičeni za berlinski napad uspeo da pobegne iz Nemačke. Bivši vođa britanske radikalne stranke, UK Independens Parti (UKIP), objavio je na Tviteru… »

Hrvatska deblokirala poglavlje 26 u pregovorima Srbije sa EU

Politika 23.12.2016
Premijer Aleksandar Vučić upitao je šta se promenilo u prethodnih sedam dana pa je Hrvatska odlučila da odblokira otvaranje pomenutog poglavlja. Hrvatska je odblokirala otvaranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom, saopštio je… »

Izraelski ministar: SAD napustile jedinog prijatelja

B92 23.12.2016
Jerusalim -- Izraelski ministar energetike Juval Stajnic izjavio je da su SAD "napustile" Izrael, jer su bile uzdržane na sednici SB UN. Kako prenosi Rojters, on je kazao da su SAD time "jednostavno napustile" jedinog prijatelja na Bliskom istoku. "Ovo… »

Otmičari libanskog aviona koristili lažno oružje

RTV 23.12.2016
VALETA - Premijer Malte Maltas Prime Džozef Muskat izjavio je večeras da su otmičari libanskog aviona koristili lažno oružje. Kako prenose agencije, on je na svom Tviter profilu napisao da su prvi nalazi forenzičara pokazali da su otmičari… »

Uživo Putinova godišnja konferencija: Rusija želi u EU jakog i samostalnog partnera

Večernje novosti 23.12.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin danas održava redovnu godišnju konferenciju za novinare. Na konferenciji on odgovara na pitanja koja mu postaljaju novinari i građani. Ruski predsednik Vladimir Putin danas održava tradicionalnu godišnju konferenciju… »

Nikić i Gocić otišli u legendu

Dnevnik 23.12.2016
Legende srpskog vaterpola Živko Gocić i Slobodan Nikić oprostile su se od reprezentativnih kapica u spektakularnoj utakmici na beogradskom Tašmajdanu. Žile i Boba su u poslednjoj utakmici za Srbiju zaokružili izuzetne karijere tokom kojih su… »

Planirali teroristički napad: Nemačka policija uhapsila dva brata s Kosova

Press 23.12.2016
Braća s Kosova osumnjičena su za planiranje napada na tržni centar u Oberhausenu. Nemačke specijalne snage uhapsile su dva muškarca na zapadu Nemačke, u gradu Duisburgu, zbog sumnje da su planirali teroristički napad na tržni centar, objavila je… »

Hrvatska odblokirala Srbiju

Prva 23.12.2016
Hrvatska je odblokirala otvaranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije s Evropskom unijom, saopštio je hrvatski ministar spoljnih poslova Davor Ivo Štir. Štir je na konferenciji za novinare rekao da je do deblokade došlo jer su se stekli uslovi. "Stekli… »

Evro blago ojačao prema dolaru, investitori izbegavaju rizik

Gde investirati 23.12.2016
U pretprazničnoj atmosferi, kada investitori izbegavaju veća ulaganja, evro je u petak uspeo da se održi na nivou iznad 1,04 dolara. Na međunarodnim valutnim tržištima evropska valuta je danas ojačala 0,11 odsto, na 1,0444 dolara. Nije bilo ni… »

EPS distribucija kažnjena za zloupotrebu dominantnog položaja

Politika 23.12.2016
Ovom preduzeću izrečena mera zaštite konkurencije u visini od 330 miliona dinara koju moraju da uplate u budžet Srbije. Savet Komisije za zaštitu konkurencije je doneo rešenje kojim se utvrđuje da je „EPS distribucija” d. o. o. Beograd, kao… »