Vulin: Ko ne poštuje odluke biće isključen iz stranke

Beta 24.12.2016

Predsednik Pokreta socijalista (PS) i ministar Aleksandar Vulin izjavio je danas u Vladi Srbije da položaj Srba na Kosovu i Metohiji može biti unapređen samo u saradnji sa Vladom "i nikako drugačije".

Povodom odluke dela srpskih poslanika da prekinu bojkot Skupštine Kosova, Vulin je ponovio da će iz Pokreta socijalista biti isključen svako ko ne bude poštovao politiku Vlade Srbije i ko se ne odazove pozivu premijera Aleksanda Vučića na sastanak u ponedeljak u Beogradu.

"Stav PS je jasan i jasno sam to rekao. Sve će biti jasno u ponedeljak nakon sastanka koji organizuje premijer, i posle toga ću se izjasniti", rekao je Vulin i dodao da sada ne vidi potrebu za tim.

Vulin je to rekao n pitanja novinara posle prezentracije bilansa rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na čijem je čelu.

Deo poslanika Srpske liste, iz Pokreta socijalista, vratio se u Skupštinu Kosova i tako prekinuo bojkot zbog usvajanja Zakona o Trepči kojim je taj kombinat preuzela Vlada Kosova. Bojkot je podržala Vlada Srbije i dogovor je bio da se on prekine tek kada se ispune uslovi za to.

(Beta, 12.24.2016)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »