Izvor: Danas arhiva vesti 24.12.2016

Novi protest vojske i policije

Danas 24.12.2016
Policijski sindikat Srbije i Vojni sindikat Srbije održali su danas protest ispred zgrade Vlade Srbije, tražeći razgovor sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o poboljšanju uslova rada u sektoru bezbednosti i na vratima Vlade ostavili zahtev za… »

Zemljotres na jugu Crne Gore i u BiH

Danas 24.12.2016
Zemljotres jačine četiri stepena po Rihterovoj skali potresao je jug Crne Gore 40 minuta nakon ponoći, a okolinu Sarajeva jutros su pogodila dva zemljotresa, prvi jačine tri, a drugi 2,8 stepeni Rihterove skale. Epicentar zemljotresa u Crnoj Gori bio… »

UN usvojile rezoluciju o Izraelu, SAD uzdržane

Danas 23.12.2016
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija usvojio je u petak rezoluciju kojom se od Izraela zahteva da obustavi izgradnju naselja na okupiranim palestinskim teritorijama. Sjedinjene Američke Države bile su uzdržane i pored zahteva Izraela i novoizabranog… »

Vulin: Koga će Hrvatska da napadne?

Danas 24.12.2016
Koga Hrvatska planira da napadne, upitao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin povodom najave predsednice Hrvatske da će nabaviti borbenu eskadrilu i helikoptere. Vulin je dodao da je Srbija vojno… »

Preminula stjuardesa Vesna Vulović

Danas 24.12.2016
U Beogradu je u 67. godini preminula stjuardesa "Jata" Vesna Vulović, koja je 1972. godine jedina preživela pad aviona sa visine od 10.000 metara, prenosi B92. Beogradski mediji navode da su telo Vulovićeve pronašli u njenom stanu prijatelji, kao i da… »

Marko Đurić demantuje, ali ne i Miša Vacić

Danas 24.12.2016
U Vučićevom kabinetu juče nismo uspeli da dobijemo odgovor na pitanje otkud Vacić u Kancelariji i da li je to uopšte istina. Da li je Miša Vacić, više puta osuđivani nekadašnji portparol i predsednik desničarskog pokreta "1389" zaposlen u… »

Dačić: Hrvatska se plaši i čokoladice iz Srbije

Danas 24.12.2016
Povodom izjave predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da će do kraja 2017. godine nabaviti borbene avione oglasio se i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. On je ocenio je da izjava hrvatske predsednice… »

Vučić čestitao Hanuku

Danas 24.12.2016
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas pripadnicima jevrejske zajednice Hanuku, osmodnevni praznik svetlosti, saopšteno je iz Vlade Srbije. "U ime Vlade Republike Srbije i svoje ime svim pripadnicima jevrejske zajednice… »

LSV: Prava manjina shvatiti ozbiljno

Danas 24.12.2016
Nedavno otkazivanje sednice Saveta za nacionalne manjine Republike Srbije nije dobra vest. Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da Vlada Srbije i Saveti nacionalnih manjina moraju biti partneri. Pokazalo se da postoje brojna neslaganja po pitanju nacrta… »

Obeležen Dan RViPVO

Danas 24.12.2016
Povodom obeležavanja Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane danas su, u Domu vazduhoplovstva u Zemunu, pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uručena odlikovanja iz nadležnosti predsednika Republike Srbije. Odlikovano je… »