Izvor: Gde investirati arhiva vesti 24.12.2016

Beograd: Održan protest vojnog i policijskog sindikata, pismo za premijera ostavljeno na vratima vlade

Gde investirati 24.12.2016
Predstavnici Policijskog sindikata Srbije i Vojnog sindikata Srbije nisu danas uspeli da predaju pismo premijeru Aleksandru Vučiću, pošto im je na ulazu u vladu rečeno da trenutno nikoga nema u vladi ko bi preuzeo to pismo. Predsednik Policijskog… »

Više od polovine mleka na tržištu Srbije van potrebne zone kvalteta

Gde investirati 24.12.2016
Na tržištu Srbije ni 50 odsto mleka ne spada u “ekstra klasu” i kvalitet je jedan od najvećih izazova i zadataka u ovoj industriji budući da će taj procenat morati da bude stoprocentan kako se budemo približavali EU, ističu predstavnici tog… »

Evropska komisija usvojila Program prekogranične saradnje između Srbije i Makedonije

Gde investirati 24.12.2016
Evropska komisija usvojila je Program prekogranične saradnje između Srbije i Makedonije, a za prvu fazu sprovođenja Programa u 2016. i 2017. godini na raspolaganju je 1,4 miliona evra, saopštila je danas Delegacija EU u Srbiji. Finansiranje programa u… »

Tajni pregovori i istrage u slučaju Železare Smederevo

Gde investirati 24.12.2016
Železara u Smederevu bila je tema tajnih pregovora u Briselu, održanih početkom decembra, na kojima su učestvovali predstavnici Vlade Republike Srbije i Evropske komisije. Kako piše Politika, na dnevnom redu poverljivih razgovora na relaciji… »

Od 1. januara lutrija sa fiskalnim računima: Nagrade – stan, automobili, putovanja…

Gde investirati 24.12.2016
Nagradna igra “Uzmi račun i pobedi ” počinje prvog januara 2017. godine, a cilj je borba protiv sive ekonomije, najavljeno je u petak na konferenciji “Izlaz iz sive ekonomije”. Kako je saopšteno građani mogu da šalju fiskalne račune za… »

Svetske berze: Oprezna trgovina, investitori se pitaju koja će Trampova predizborna obećanja proći u Kongresu

Gde investirati 24.12.2016
Cene akcija na svetskim berzama rasle su i protekle nedelje, međutim investitori su bili oprezni dok je obim trgovanja, zbog božičnih praznika bio za skoro trećinu manji. Na Wall Streetu je prošle sedmice Dow Jones ojačao 0,5 odsto, na 19.933 poena… »

Britanska kompanija Mineco otvara rudnike kod Bosilegrada i u BiH

Gde investirati 24.12.2016
Britanska kompanija Mineco saopštila je u petak da je zadovoljna rezultatima postignutim u Srbiji i u regionu Zapadnog Balkana u 2016. godini i da su u završnoj fazi pripreme za otvaranje rudnika Bosil-Metal kod Bosilegrada i rudnika Olovo u BiH… »

Produktna berza: Nedeljni promet prepolovljen, kukuruz jedina roba kojom se trgovalo

Gde investirati 24.12.2016
U pretprazničnom periodu, kada se trgovanje tradicionalno smanjuje na minimum, ukupni promet robe na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove je nedelje bio za 53,57% manji u odnosu na prethodnu sedmicu dok je finansijska vrednost trgovane robe bila 54,47%… »

Prodaja nekretnina u Francuskoj na najvišem nivou u osam godina

Gde investirati 24.12.2016
Godina koja prolazi bila je dobra za francusko tržište nekretnina, pokazuje najnoviji izveštaj Udruženja notara. Prema “Notaires de France” cene nekretnina su porasle 0,5 odsto, a ukupna prodaja nekretnina 15 odsto, na najviši nivo od 2008… »