Izvor: N1 Info arhiva vesti 24.12.2016

Protest vojske i policije, tu i "spontani" protivnici

N1 Info 24.12.2016
Članovi Vojnog i Policijskog sindikata Srbije ispred zgrade Vlade su postavili izložbu kojom su ukazali na težak socijalni položaj vojnika i policajaca. Radi se o protestnoj izložbi, na kojoj je prikazano koliko teško žive. Preko puta zgrade Vlade… »

Preminula bivša stjuardesa Vesna Vulović

N1 Info 24.12.2016
Bivša stjuardesa Jugoslovenskog aerotransporta (JAT), Vesna Vulović, poznata po tome što je sa 22 godine preživela pad aviona iznad Čehoslovačke, preminula je u Beogradu u 67. godini. Mediji su objavili da je Vesna preminula u petak u svom stanu… »

Višesatna čekanja na Batrovcima

N1 Info 24.12.2016
Na graničnim prelazima sa Hrvatskom i Mađarskom jutros je zabeležen pojačan intenzitet saobraćaja i duža zadržavanja vozila, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prema informacijama uprave granične policije, na graničnom prelazu Batrovci sa… »

U Sarajevu uzbuna zbog alarmantnog zagađenja vazduha

N1 Info 24.12.2016
U Sarajevu je u subotu održan sastanak Operativnog štaba Vlade Kantona Sarajevo na kojem je donesena odluka zbog alarmantnog zagađenja vazduha u glavnom gradu BiH. Kako je rečeno nakon sastanka, doneseno je nekoliko mera među kojima je i povećanje… »

Plenković: Hrvatska izgubila arbitražu, kupujemo akcije Ine

N1 Info 24.12.2016
Premijer Hrvatske Andrej Plenković objavio je da će Hrvatska pokrenuti postupak otkupa akcija Ine od mađarske naftne kompanije MOL, pošto je izgubila arbitražni spor u Ženevi. "Hrvatska će pokrenuti proces otkupa celokupnog udela MOL-a u Ini, bez… »

U Finskoj aplikacija koja upozorava na irvase na putu

N1 Info 24.12.2016
Finska je razvila novu aplikaciju za telefone koja pomaže da se smanji veliki broj irvasa koji stradaju u saobraćajnim nesrećama. Oko 300.000 irvasa slobodno luta divljinama Laponije na severu Finske. Procenjuje se da svake godine oko 4.000 tih… »

Sloga traži ocenu ustavnosti kolektivnog ugovora EPS-a

N1 Info 24.12.2016
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" podneli su Ustavnom sudu inicijativu za kontrolu ustavnosti Posebnog kolektivnog ugovora (PKU) za Elektroprivredu Srbije (EPS) zbog kako se navodi, "otvorene diskriminacije zaposlenih i grubog kršenja prava po osnovu… »

Dačić: Zašto se Hrvatska plaši letećih kanti iz Rusije?

N1 Info 24.12.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da izjava predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović najbolje pokazuje koliko je bila ispravna i značajna odluka Srbije da ojača svoju borbenu moć. "Zašto hrvatska predsednica odmah… »

Ekološka katastrofa na dva kilometra od centra Beograda

N1 Info 24.12.2016
Na poziv građana beogradskog naselja Kotež, Televizija N1 je u tom delu grada snimila višegodišnju ekološku katastrofu. Naime, na samo dva kilometra od centra, širi se nepodnošljiv smrad, jer je pukla glavna kanalizaciona cev i to na nekoliko… »

NVO protiv izbora Danice Marinković za člana Agencije

N1 Info 24.12.2016
Petnaest organizacija koje se bave ljudskim pravima traže da se odbaci predlog o imenovanju Danice Marinković za članicu odbora Agenicije za borbu protiv korupcije. Apel je podržala samo Liga socijaldemokrata Vojvodine, čemu se argumentima o bračnom… »