Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 24.12.2016

Protest vojnog i policijskog sindikata i njihovih protivnika koji su došli 'spontano'

Nova ekonomija 24.12.2016
Članovi Vojnog i Policijskog sindikata Srbije ispred zgrade Vlade su postavili izložbu kojom su ukazali na težak socijalni položaj vojnika i policajaca. Radi se o protestnoj izložbi, na kojoj je prikazano koliko teško žive. Preko puta zgrade Vlade… »

Zaposleni u Kancelariji za KiM viđaju Mišu Vacića na poslu

Nova ekonomija 24.12.2016
Iako je lider Pokreta 1389 objavio na društvenim mrežama i potvrdio za Insajder.net da je počeo da radi kao savetnik u Kancelariji za KiM, njen direktor Marko Đurić je rekao da je to "izmišljotina". List Blic, međutim, piše da im je više… »

Domaći prodavci malina varali kupce iz EU, sad nemaju kome da ih prodaju

Nova ekonomija 24.12.2016
Hladnjače u zapadnoj Srbiji još su prepune smrznute maline, jer je ove sezone njen izvoz u velikom zastoju. Hladnjačari tvrde da je evropsko tržište pretrpano jeftinijom malinom iz Poljske, u kojoj je ove godine zabeležen rekordan rod. Pored toga… »

Izvršitelji mesecima plene imovinu JP Resavice po tužbama rudara

Nova ekonomija 24.12.2016
Javno preduzeće Rudnici Resavica nalazi se u veoma teškom položaju jer izvršitelji mesecima plene i rasprodaju imovinu po izvršnim presudama rudara, kojima firma za neisplaćene nadoknade za rad u smenama duguje skoro dve milijarde dinara. Od 4.100… »

Turci i Bugari masovno kupuju kuće u srpskim selima

Nova ekonomija 24.12.2016
Sve više stranaca odlučuje se da kupi kuće u srpskim selima. Čista priroda i povoljne cene neki su od razloga za to. U selima oko Pirota kuće je već kupilo nekoliko porodica iz Turske. U Srećkovcu kod Pirota živi stotinak ljudi. Njima će se… »

Fiskalni računi od Nove godine postaju nagradni lozovi

Nova ekonomija 24.12.2016
Fiskalni računi od Nove godine su nagradni lozovi. Iz Vlade Srbije zato stiže poziv: Uzimajte račune na kasi i sakupljajte ih. "Svi računi i slipovi od 100 dinara, pa naviše iz bilo koje radnje ili prodajnog mesta imaju istu šansu da učestvuju u… »