Izvor: RTS arhiva vesti 24.12.2016

Dva skupa ispred Vlade, bez incidenata

RTS 24.12.2016
Ispred Vlade Srbije održana su dva skupa, protest Vojnog i Policijskog sindikata koji traže poboljšanje položaja zaposlenih u MUP-u i Vojsci, a istovremeno i skup u organizaciji Udruženja ratnih vojnih invalida svih ratova i Udruženja boraca ratova… »

Zemljotres na jugu Crne Gore i Sarajevu

RTS 24.12.2016
Zemljotres jačine četiri jedinice Rihterove skale potresao je jug Crne Gore 40 minuta nakon ponoći, a epicentar zemljotresa je bio oko 20 kilometara severno od Herceg Novog. Zemljotres pogodio jutros BiH i uznemirio stanovnike Sarajeva, ali i šireg… »

Netanjahu: Odluka sramna, preispitaćemo odnose sa UN

RTS 24.12.2016
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu odbacio je rezoluciju SB UN i poručio da će Izrael preispitati svoje odnose sa svetskom organizacijom, nakon što je usvojena rezolucija u kojoj se od Izraela zahteva da obustavi izgradnju naselja na okupiranim… »

Vulin: Koga Hrvatska planira da napadne novim oružjem

RTS 24.12.2016
Srbija je vojno-neutralna i ne može da računa da će je bilo ko zaštiti, rekao je ministar Aleksandar Vulin i upitao koga Hrvatska planira da napadne novim oružjem. Pedstavljajući godišnji izveštaj Ministarstva za rad, Vulin je rekao da stopa… »

Preminula stjuardesa Vesna Vulović

RTS 24.12.2016
U Beogradu je u 67. godini preminula nekadašnja stjuardesa "Jata" Vesna Vulović, zapamćena kao jedina osoba koja je preživela pad aviona pre 44 godine. Vesna Vulović, rođena u Beogradu 1950. godine, ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao osoba koja… »

Tunis, uhapšeni osumnjičeni da su pomagali Amriju

RTS 24.12.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova Tunisa saopštilo je da su uhapšena trojica osumnjičenih da su pomagali u napadu islamiste Anisa Amrija na Božićni vašar u Berlinu u kojem je u ponedeljak ubijeno 12 i ranjeno više od 15 ljudi. Jedan od uhapšenih… »

Dačić: Srbija se neće baviti Hrvatskom

RTS 24.12.2016
Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović najbolje pokazuje koliko je bila ispravna i značajna odluka da Srbija ojača svoju odbrambenu moć. "Zašto Hrvatska… »

Uhapšena dvojica dilera droge u Beogradu

RTS 24.12.2016
Pipadnici MUP-a, Uprave kriminalističke policije zaplenili su narkotike čija se vrednost procenjuje na četiri miliona dinara i uhapsili dve osobe osumnjičene da su u dužem vremenskom periodu, na teritoriji Beograda prodavale kokain, heroin i hašiš… »

Brnabić: Naredne godine 5.000 manje zaposlenih u javnoj upravi

RTS 24.12.2016
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić najavila je za narednu godinu 5.000 manje zaposlenih, a fokus će biti u Ministarstvu prosvete i Ministarstvu zdravlja, kako bi se smanjio broj nemedicinskih radnika. Brnabićeva je, gostujući… »

Novi Sad, uhapšeni osumnjičeni za učestvovanje u tuči pre ubistva

RTS 24.12.2016
Pripadnici kriminalističke policije i Žandarmerije u Novom Sadu uhapsili su pet osoba, osumnjičenih za učestvovanje u tuči koja je prethodila dvostrukom ubistvu ispred jednog ugostiteljskog objekta u centru Novog Sada, saopšteno je iz Policijske… »