Izvor: SEEbiz arhiva vesti 24.12.2016

Vulin: Za koga Hrvatskoj treba oružje?

SEEbiz 24.12.2016
BEOGRAD - Koga Hrvatska planira da napadne novim oružjem, upitao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin istakavši da ta država ima sve vojne saveznike na svetu, dok je Srbija vojno-neutralna i ne može… »

Dačić: Zašto se Grabar-Kitarović plaši letećih kanti?

SEEbiz 24.12.2016
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da izjava predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović najbolje pokazuje koliko je bila ispravna i značajna odluka Srbije da ojača svoju borbenu moć. "Zašto hrvatska predsednica… »

U Srbiji manje od 50 odsto mleka ekstra klase

SEEbiz 24.12.2016
BEOGRAD - Na tržištu Srbije ni 50 odsto mleka ne spada u "ekstra klasu" i kvalitet je jedan od najvećih izazova i zadataka u ovoj industriji budući da će taj procenat morati da bude stoprocentan kako se budemo približavali EU, ističu predstavnici… »

MTS dobio frekvencije za 30 lokacija širom Kosova

SEEbiz 24.12.2016
PRIŠTINA - Kosovsko Regulatorno telo za elektronske i poštanske komunikacije (ARKEP), saopštilo je da je srpskom operateru mobilne telefonije MTS dodeljena mreža frekvencija. MTS je dobio privremenu licencu i ogranicenu infrastrukturu, prenosi RTK2… »

Grabar Kitarović: HV kupuje novu borbenu eskadrilu i transportne helikoptere

SEEbiz 24.12.2016
ZAGREB - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za Večernji list najavila je će Hrvatska kupiti borbenu eskadrilu zapadne proizvodnje i transportne helikoptere, najvjerojatnije američke Black Hawk. "Vjerujem da ćemo suradnju sa… »

AIK banka, Komercijalna banka i SocGen preuzimaju Alpha bank u Srbiji

SEEbiz 24.12.2016
BEOGRAD - AIK banka je juče postigla dogovor po kojem će preuzeti deo grčke Alpha banke, piše Danas. Kako je listu potvrđeno iz više izvora, čitav aranžman vezan za povlačenje Alphe iz Srbije trebalo bi da uključi još i Komercijalnu banku i… »