Kultura arhiva vesti 24.12.2016

Andrić za sva vremena

Večernje novosti 24.12.2016
Zadužbina sa imenom književnog velikana obeležila 40 godina rada. Za jubilarnu godinu, SANU priprema i međunarodni skup o nobelovcu. NA PRAGU predstojeće, godine u kojoj će biti obeleženo 125 godina od rođenja našeg nobelovca, Andrićeva… »

Nagrada UFUS-a Milošu Radivojeviću

Danas 24.12.2016
Nagrada Udruženja filmskih umetnika Srbije za celokupno stvaralaštvo i doprinos srpskoj kinematografiji uručene su u petak u Aeroklubu reditelju Milošu Radivojeviću, scenografu Milenku Jeremiću i kostimografu Mirjani Ostojić. Radivojević je… »

Najtraženije pesme u 2016. godini

Radio 021 24.12.2016
Servis za prepoznavanje pesama, Shazam, otkrio je godišnju listu interesa njihovih korisnika. Na vrhu su se našli i Twenty One Pilots sa “Stressed Out”, Coldplay s “Hymn For The Weekend”, ali i Justin Bieber s “Love Yourself”. Servis Shazam… »

Ljubiša ristić kivan na kolege: Moje ime brišu iz istorije JDP

Kurir 24.12.2016
Pitajte ih zašto sam i dalje trn u oku. Nova predstava „Hotel Slobodan promet“ još jedan je od napora da se eliminiše sećanje na „Bubu u uhu“. Vodvilj Žorža Fejdoa „Hotel Slobodan promet“ u režiji Borisa Liješevića stigao je na scenu… »

Sutra "Elektra" premijerno u Narodnom pozorištu

B92 24.12.2016
Predstava "Elektra" Danila Kiša u režiji Ive Milošević biće premijerno izvedena sutra na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu. Milošević je na nedavnoj konferenciji za novinare podsetila da je Danilo Kiš krajem šezdesetih godina… »

Slavni poštari: Pre nego što su postali poznati, oni su raznosili čestitke i pakete

Blic 24.12.2016
Kako se sezona slanja novogodišnjih čestitki zahuktava, a britanska Kraljevska pošta proslavlja 500. rođendan, BBC je pronašao zanimljiv podatak o poznatim ličnostima koji su nekada bili - poštari. Stiv Karel (54), glumac Iako je bio poštar samo… »

Pogledajte šta se desi kad okoreli navijač prvi put ode u operu

Blic 24.12.2016
Šta se desi kada dva okorela navijača "Čelsija", Hari i Rob, krenu na put oktrivanja opere? Generalni direktor Opere Holand Park, Majkl Volpi, snimio je kratki film na tu temu, "Od fuce do Verdija" (From Footy to Verdi). - Dve decenije me prijatelji… »

(Foto) počast velikanima: Bata, Gaga i Manda osvanuli na stubovima kulture!

Kurir 24.12.2016
U opštini Alibunar na stubovima Doma kulture osvanuli su grafiti Bate Živojinovića i Dragana Nikolića. Na žalost, veoma brzo im se pridružio i Milorad Mandić Manda. Stanovnici dugo nisu znali ko je autor ova tri crteža koji krase zidove Doma… »

(Video) Šokantna teorija zavere: Elvis Prisli je živ i glumio je u filmu Sam u kući?!

Kurir 24.12.2016
Čuveni film "Sam u kući" ste gledali ko zna koliko puta, a u njemu niste primetili, ni manje ni više, nego legendarnog Elvisa Prislija. Film "Sam u kući" ugledao je svetlost dana je pre 26 godina i od tada se na malim ekranima prikazuje svake godine u… »

(Foto) zavela manekenku: Kristen Stjuart smuvala Viktorijinog anđela, evo o kome je reč

Kurir 24.12.2016
Glumica Kristen Stjuart nedavno je otkrila da je biseksualka, a uspela je i da osvoji srce poznate manekenk.e. Kako prenose američki mediji, Kristen je nakon kraha veze sa Alisijom Kargi utehu pronašla u manekenki Steli Maksvel, koja je jedan od… »