Politika arhiva vesti 24.12.2016

Vulin: Ko se ne odazove pozivu Vučića neće biti član Pokreta socijalista

Blic 24.12.2016
Predsednik pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da se položaj Srba na Kosovu i Metohiji "može poboljšati samo u saradnji sa vladom Srbije i nikako drugačije". On je ponovio da svako ko ne bude poštovao politiku Vlade Srbije i ne… »

Laže da mu ekstremista nije savetnik: Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić tvrdi da Miša Vacić ne radi u Vladi

Blic 24.12.2016
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić juče je obmanuo javnost kada je rekao da Miloš Vacić, portparol desničarskog pokreta "1389", ne radi u telu na čijem je on čelu. Ovu informaciju "Blicu" je pre dva dana, ali i juče potvrdilo više… »

Dačić: Srbija se neće baviti Hrvatskom

Politika 24.12.2016
Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović najbolje pokazuje koliko je bila ispravna i značajna odluka da Srbija ojača svoju odbrambenu moć. „Zašto… »

Oko 5.000 manje zaposlenih u javnoj upravi u 2017.

Beta 24.12.2016
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić najavila je u subotu uveče 5.000 manje zaposlenih u javnoj upravi u 2017. godini, kao i reorganizaciju javne uprave koja podrazumeva promenu vrste posla, efikasniji rad onih koji zadrže posao… »

Aleksandar Popović kandidat DSS za predsednika

Dnevnik 24.12.2016
Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije (DSS) na predstojećim redovnim predsedničkim izborima biće funkcioner te stranke Aleksandar Popović, potvrdio je. danas vršilac dužnosti predsednika DSS-a Miloš Jovanović. On je na početku sednice… »

Mihajlovic: Vučić ima za pobedu u prvom krugu predsedničkih izbora

Blic 24.12.2016
- Nije tajna da je premijer Srbije Aleksandar Vučić najpopularniji političar u državi i da jedini ima podršku više od 50 odsto građana, što je dovoljno za pobedu u prvom krugu predsedničkih izbora, izjavila je članica Predsedništva Srpske… »

Pre 20 godina dobio je metak u glavu na kontramitingu Miloševića i ne žali zbog toga

Blic 23.12.2016
Prošlo je dvadeset godina od dana kada je Srbija, po mišljenju mnogih, bila na ivici građanskog rata. Kao odgovor na protestne šetnje građana, koje su zbog izborne krađe organizovali opoziciona koalicija „Zajedno“ i studenti (i koji će trajati… »

Stefanović: Patriotizam se ne meri visinom dnevnice

RTS 24.12.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je da Srbija modernizuje svoju vojsku i policiju, a da ljudi kojima je čitav patriotizam stao u visinu dnevnice ne razumeju niti bezbednosni aparat niti potrebe građana Srbija. "Aktivnosti koje… »

Usvojen Program prekogranične saradnje Srbija-Makedonija

Beta 24.12.2016
Evropska komisija (EK) usvojila je danas novi Program prekogranične saradnje Srbija-Makedonija, čije je finansiranje u visini od 3,5 miliona evra obezbedjeno kroz pretpristupni fond Evropske unije (IPA fond) za period 2016-2020, a program kofinansiraju… »

Dijalog sa Hrvatskom, ali ne na štetu SPC

Dnevnik 24.12.2016
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da nema razloga da se pregovori o poglavlju 26 ne odvijaju nesmetano, da je Srbija otvorena za dijalog, ali i da će deo kulturnog blaga Srpske pravoslavne crkve moći da se vrati tek kad se… »