Izvor: Blic arhiva vesti 28.12.2016

Specijalni sud: Povučena poternica za Karićem

Blic 28.12.2016
Specijalni sud u Beogradu ukinio je rešenje o pritvoru i naložio je povlačenje poternice koja je pre 11 godina raspisana za Bogoljubom Karićem, pošto je tužilaštvo za organizovanu kriminal obustavilo istrage vodjenje protiv njega. Nakon što je… »

Šta nam od 1. januara donose novi zakoni: Ukida se povraćaj PDV na bebi opremu, ostaje TV pretplata, poskupljuju cigarete...

Blic 28.12.2016
Skupština Srbije usvojila je danas više važnih zakona, među kojima su i oni kojim se ukida se povraćaj PDV na bebi opremu, dolazi do povećanja akciza što će dovesti do poskupljenja cigareta, pretplatu za RTS i RTV plaćaćemo još dve godine… »

Gojkovićeva: Tokom jeseni usvojeno 105 reformskih zakona, zadovoljna sam radom većine

Blic 28.12.2016
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je parlament tokom redovnog jesenjeg zasednja usvojio 105 važnih reformskih zakona koji će poboljšati život građanima, i izrazila zadovoljstvo radom većine poslanika. - Usvojeni… »

"Prokleta zakrilca": Otkrivena druga crna kutija ruskog aviona, a sa njom i poslednje reči posade

Blic 28.12.2016
Iako je ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov rekao da je crna kutija iz aviona koji je pao u Crno more zabeležila samo tehničke podatke, a ne audio sadržaj, neki ruski mediji ipak su objavili poslednje reči posade uoči pada. Tako je Life News iz… »

Živković opoziciji: Ne mudrujte, izjasnite se o kandidaturi Jankovića za predsednika Srbije

Blic 28.12.2016
Lider Nove stranke Zoran Živković pozvao je danas proevropsku opoziciju da se mane promišljanja i mudrovanja i izjasni se o kandidaturi Saše Jankovića za predsednika Srbije. Živković je novinarima u parlamentu rekao da Janković neće biti… »

Promenio pesmu: Đurić: Miloš Vacić radi u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, ali nije moj savetnik

Blic 28.12.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić potvrdio je danas da nekadašnji portparol i lider ekstremno desničarskog SNP 1389 Miša Vacić radi u Kancelariji, ali da nije njegov savetnik. - Miša Vacić nije moj savetnik, on radi u… »

Vučić u Poreskoj upravi: Pooštrićemo kazne, ko hoće da se igra s državom, neka izvoli

Blic 28.12.2016
Poostrićemo kazne iduće godine za izbegavanje poreza i tamo gde stigne država razumeće svi da se prevara, krađa i pljačka države neće isplatiti, poručio je danas premijer Alaksandar Vučić u Poreskoj upravi, gde je, kako je naveo, došao da… »

Putarine veće za 10 odsto? Vlada Srbije početkom sledeće godine o poskupljenju

Blic 28.12.2016
Vlada Srbije bi početkom 2017. trebalo da razmatra zahtev Puteva Srbije da se poveća putarina za 10 odsto, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ona je, odgovarajući na… »

Ana Ivanović: Povlačim se iz tenisa, ali sam srećna /video/

Blic 28.12.2016
Srpska teniserka Ana Ivanović potvrdila je pisanje "Blica" da je okončala karijeru i poručila da ne žali zbog toga. - Imam važne vesti koje želim da podelim sa vama, nisam htela nigde drugde da objavim ovu informaciju, jer mislim da vi zaslužujete… »

Evro sutra 123,26 dinara

Blic 28.12.2016
Dinar će u četvrtak zadržati približno istu vrednost prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji kurs biće 123,2678 dinara za jedan evro, posle intervencije Narodne banke Srbije (NBS) kupovinom 30 miliona evra. Evro je danas koštao 123,2957… »