Izvor: Dojče vele arhiva vesti 28.12.2016

Tupoljev 154 – vazdušna Lada

Dojče vele 28.12.2016
Tupoljev koji se srušio u Crno more spada u stariju generaciju aviona, ali to nije rizik za bezbednost, ocenjuju stručnjaci. Istraga o padu aviona je u toku. Spasilačke ekipe danas su pronašle i drugu crnu kutiju. Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo… »

Asad je jak koliko Kremlju odgovara

Dojče vele 28.12.2016
Ne nazire se kraj krvavog rata u Siriji. Stručnjaci za sledeću godinu predviđaju scenario iz Alepa na više mesta – opsada i izgladnjivanje. Put ka miru vodi preko Moskve. Islamska država će ostati globalna pretnja. Sirijski i ruski borbeni avioni… »

Vatreni front zaleđenog sukoba

Dojče vele 28.12.2016
Sukob na istoku Ukrajine nije više na naslovnicama, ali se tamo svakodnevno puca. Samo ove godine je OEBS zabeležio 300.000 slučajeva kršenja primirja. Obe strane pokušavaju vojno da napreduju umesto da rade na miru. Alep, Palmira, Mosul – gradovi… »

Zašto trudnice jedu zemlju?

Dojče vele 28.12.2016
Mnogi ljudi u Africi jedu zemlju, ali to najviše čine trudnice. Kupuju je na pijaci u grumenju ili prahu. Naučnici već dugo pokušavaju da prokljuve otkud ta navika. I da li je zemlja opasna po zdravlje? Prve mušterije već čekaju kada Beatris… »

Maratonska borba protiv dečije paralize

Dojče vele 28.12.2016
Ove godine je u Pakistanu zabeleženo 19 slučajeva dečije paralize i to iako su neka od te dece vakcinisana. Ova siromašna zemlja ostaje na tužnom spisku država u kojima opaka bolest još nije iskorenjena. Zašto? Brzo i bez oklevanja odgovara na… »

Dedovina u bescenje u „hrvatskoj Toskani“

Dojče vele 28.12.2016
Nazire se ekonomski oporavak severne Baranje, hrvatskog predela na granicama Srbije i Mađarske. Vinogradi i turizam bi trebalo da ožive ovaj kraj. Pa ipak, kuće sa zemljištem mogu se kupiti za par hiljada evra. Banovo brdo je deo Baranje koji se… »

Netanjahu čeka Trampa

Dojče vele 28.12.2016
Desničarska vladajuća koalicija u Jerusalimu očigledno više drži do kolonizacije palestinskih oblasti nego do ugleda u svetu, piše nemačka štampa o oštrim reakcijama Izraela na rezoluciju Saveta bezbednosti. „Šta je cilj toga da Izrael… »