Izvor: Pravda arhiva vesti 28.12.2016

Radulović svira, maja udara kontru: Novogodišnje unižavanje najviše srpske institucije! (video)

Pravda 28.12.2016
Umesto završne konferencije za novinare povodom kraja 2016. godine u srpskom parlamentu, šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović, nakon glasanja, a za vreme intoniranja himne u skupštinskoj sali, zapevao je sa pripadnicima svog pokreta u… »

"Komandante, mi padamo": Ovo su poslednje reči posade palog ruskog aviona

Pravda 28.12.2016
Poslednje reči članova posade ruskog aviona, koji se srušio u nedelju, zabeležene u crnoj kutiji upućuju da je letelica imala problema sa zakrilcima, prenosi Raša tudej pozivajući se na ruski portal Life.ru. Kako se navodi, na snimku se čuje kako… »

Jovanović: Ja sam spreman da pružim ruku Izetbegoviću, Tačiju, Plenkoviću

Pravda 28.12.2016
Liberalno-demokratska partija odlučiće do kraja januara kako će nastupiti na predsedničkim izborima i ukoliko istovremeno budu i parlamentarni o politici i savezu koji će praviti na tim izborima, jer je tako nešto neophodno, kaže lider stranke… »

Dodik jasno i glasno: Srpsa nezavisna za pet godina!

Pravda 28.12.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će Srpska u narednom periodu biti važan faktor u regionu i da je za pet godina vidi kao moćnu, jaku, demokratsku i samostalnu. "Vidim je moćnu, jaku, demokratsku, važan faktor u regionu i vidim je… »

"Dobro znam Vučića, on to nikad ne bi uradio"

Pravda 28.12.2016
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je da ne razume kritike na račun Srbije zbog nabavke ruskih "migova". On je rekao da je uveren da to nije razlog za bilo čija strahovanja, jer su te letelice nabavljene, ističe, za odbranu zemlje, a ne… »

Đurić: Podržaćemo formiranje ZSO ako se ne sprovede sporazum

Pravda 28.12.2016
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će Beograd, ukoliko prištinska strana ne sprovede Briselski sporazum, podržati formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), što kosovski Srbi nameravaju sami da… »

Jeremić ulazi u trku posle Božića?

Pravda 28.12.2016
Bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić planira da objavi kandidaturu za predsednika Srbije odmah posle Božića. - Iako ga je iznenadio istup ombudsmana Saše Jankovića, koji je u sredu najavio da će se kandidovati za predsednika, Jeremić ne… »

Dveri ne odustaju u svojoj nameri: Pitanja o fondaciji Dragice Nikolić

Pravda 28.12.2016
Opozicioni pokret Dveri zatražio je danas od Agencije za borbu protiv korupcije da tom pokrtu dostavi svoja saznanja u vezi sa poslovanjem fondacije Dragice Nikolić. Dveri podsećaju da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče rekao da je od… »

Nova "afera": Srpski đuveč na meniju hrvatskih vojnika!

Pravda 28.12.2016
Nakon "Čokogejta", Hrvatsku potresa nova afera. Sada je u pitanju srpski đuveč, koji se služi vojnicima hrvatske armije. Sagovornik portala "24sata.hr" ne može da se načudi da se od tolikog Jadrana sardine za Hrvatsku vojsku uvoze iz Mađarske, a uz… »

Stratfor: Raspad EU se nastavlja, posle ID-a dolazi Al Kaida!

Pravda 28.12.2016
Američka agencija Stratfor predviđa da će u 2017. biti razbijena ID, ali da će se ponovo aktivirati Al Kaida. Takođe, očekuje se da će SAD zaoštriti odnose s Kinom, a poboljšati saradnju s Rusijom, te da će se razgradnja Evropske unije… »