Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 28.12.2016

Uhapšen osumnjičeni za bacanje bombe

Ritam grada Kg 28.12.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su, nakon intenzivnog operativnog rada, identifikovali i uhapsili A. D. (23) iz Kragujevca, osumnjičenog da je 23. decembra, oko 3.30 sati, bacio ručnu bombu u dvorište porodične kuće… »

Popisano 45.000 nezakonito izgrađenih objekata

Ritam grada Kg 28.12.2016
Svečani prijem za popisivače koji su učestvovali u procesu ozakonjenja bespravno izgrađenih objekata u Kragujevcu, održan je juče, u Svečanom salonu zgrade Grada. Grad Kragujevac je jedan od najuspešnijih primera u Srbiji, jer je od početka… »

GV: Rekonstrukcija školskih i zdravstvenih objekata na proleće

Ritam grada Kg 28.12.2016
Gradsko veće na danas održanoj sednici dalo je saglasnost Gradskoj upravi za investicije za pokretanje postupka javne nabavke za izradu projektno tehničke dokumentacije za sanaciju objekata četiri škole, dva vrtića i tri objekta zdravstvene… »

„Audio poezija“ u SKC-u

Ritam grada Kg 28.12.2016
Večeras od 20 časova, u Kutiji šibica SKC-a, održače se književno veče „Audio poezija“. Značenje reči „audio“ i „poezija“ svima je dobro poznato. Međutim, kada se dve poznate reči spoje, onda se dobija nešto treće što zvuči… »

Sajam čokolade sledeće godine u Kragujevcu

Ritam grada Kg 28.12.2016
U Kragujevcu će od 17. do 19. marta naredne godine biti održan Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka. Kroz različite promocije, prezentacije, radionice i prodaju brojni domaći i strani proizvođači i uvoznici predstaviće najnovije trendove u… »

Aleksandar Z. Janjušević: „Reci ono što misliš, pa nek košta šta košta!”

Ritam grada Kg 28.12.2016
Postoji jedan čovek koji čuva dete u sebi tako što piše. Vraćanjem u svoje mlade dane kragujevački pesnik za decu Aleksandar Z. Janjušević inače diplomirani pravnik i sekretar škole „Natalija Nana Nedeljković”, napisao je tri knjige… »

„Električni orgazam“ sutra u Kragujevcu

Ritam grada Kg 28.12.2016
U okviru turneje povodom 30 godina od izlaska albuma „Distorzija“, kultna beogradska rok grupa „Električni orgazam“, nastupiće sutra od 21 sat, u Domu omladine u Kragujevcu. Pored velikih hitova sa jednog od najboljih jugoslovenskih rok albuma… »

Tri nova filma u „Sinepleksu“

Ritam grada Kg 28.12.2016
U bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, od sutra će se prikazivati tri nova filma: „Assassin`s Creed 3D“, „Putnici 3D“ i „Maša i Medved: Nove avanture“. Assassin`s Creed 3D će sutra ući na velika vrata, uz Men`s night, sa početkom od… »

Formirana mreža za prevenciju diskriminacije i podršku LGBT osobama

Ritam grada Kg 28.12.2016
U Kragujevcu je formirana Lokalna mreža za prevenciju diskriminacije i podršku LGBT osobama. Kragujevac je posle Beograda, Pančeva i Novog Sada četvrti grad u Srbiji u kojem je potpisan memorandum kojim se formira mreža, a taj primer će slediti… »

Ministarstvo prosvete podržalo četiri projekta iz Kragujevca

Ritam grada Kg 28.12.2016
Četiri projekta kragujevačkih udruženja koja su dobila podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na ovogodišnjem konkursu, predstavljena su u Svečanom salonu Skupštine grada. Udruženje građana romsko srpskog prijateljstva… »