Izvor: RTS arhiva vesti 28.12.2016

DSS: Besmislene optužbe Karića na račun Koštunice

RTS 28.12.2016
Demokratska stranka Srbije odbacila je optužbe Bogoljuba Karića na račun Vojislava Koštunice ocenjujući ih kao "potpuno besmislene". "Bilo bi dovoljno uporediti imovinsku kartu Vojislava Koštunice i dotičnog gospodina i uvideti apsurdnost navedene… »

Ukida se PDV na opremu i hranu za bebe

RTS 28.12.2016
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas niz zakona i izmena zakona. Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost kojima je predviđeno ukidanje prava na povraćaj PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe. Naime, ukidanje… »

Poslanici DJB u Skupštini otpevali pesmu "Pada vlada"

RTS 28.12.2016
Šef poslaničke druge DJB Saša Radulović zapevao je posle glasanja u Skupštini Srbije u holu parlamenta "pada vlada". Radulović je u skupštinskom holu svirajući gitaru pevao zajedno sa poslanicima Dosta je bilo, a nakon "nastupa" poželelo je… »

Izvučena druga crna kutija iz ruskog aviona

RTS 28.12.2016
Rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da je izvučena i druga crna kutija aviona Tu-154 koji se srušio u nedelju, javlja "Raša tudej". Do sada je pronađeno najmanje 17 tela žrtava. U potrazi učestvuje 45 brodova, 15 podvodnih dronova, 192 ronioca… »

Mihajlović: Nikolić se još nije kandidovao

RTS 28.12.2016
Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović je saopštila da se predsednik Srbije Tomislav Nikolić još nije kandidovao za naredne predsedničke izbore i da još ne može da kaže da li bi ga podržala. "Nije se još kandidovao", rekla je kratko Zorana… »

Đurić: Ne smemo dozvoliti da Srbi postanu moneta za potkusurivanje

RTS 28.12.2016
Ubedljiva većina poslanika se ogradila od onih koji su pokušali da trguju sa Isom Mustafom, što govori da među predstavnicima Srba prevladava jedinstvo, rekao je za RTS direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Ukoliko prištinska strana ne sprovede… »

Vučić u Poreskoj upravi: Ko hoće da se igra s državom, neka izvoli

RTS 28.12.2016
Pooštrićemo kazne iduće godine za izbegavanje poreza, i tamo gde stigne država, svi će razumeti da se prevara, krađa i pljačka države neće isplatiti, poručio je premijer Aleksandar Vučić u Poreskoj upravi, gde je, kako je naveo, otišao da… »

U 2016. završeno 98 kilometara auto-puta

RTS 28.12.2016
Iza nas je veoma uspešna godina, istakla je Zorana Mihajlović na godišnjoj konferenciji za medije, predstavljajući rezultate Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Vlada Srbije ima plan B za "Er Srbiju" ako dođe do bilo kakvih… »

Ana Ivanović završila tenisku karijeru!

RTS 28.12.2016
Srpska teniserka Ana Ivanović objavila je na svom Fejsbuk profilu da se povlači iz tenisa jer nije više u stanju da pruža maksimum na terenu. Vreme je da nastavim dalje, poručila je Ana. Ana je to u utorak najavila, a u sredu uživo na Fejsbuku… »

Vučić: Srbija će pomoći institucijama srpskog naroda u Crnoj Gori

RTS 28.12.2016
Premijer Aleksandar Vučić je tokom sastanka sa predsednikom Nove srpske demokratije iz Crne Gore Andrijom Mandićem rekao da će Vlada Srbije pomoći sve institucije srpskog naroda u Crnoj Gori i, kao što pomaže i drugim Srbima u regionu, kroz svoje… »