Regioni arhiva vesti 28.12.2016

Trojica uhapšena, zaplenjeno 17 kilograma marihuane

iKragujevac 28.12.2016
Policajci u Čačku, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Kragujevac, presekli su još jedan lanac krijumčarenja narkotika, zaplenili 17 kilograma marihuane i uhapsili tri osobe, saopštio je danas MUP. Droga je pronađena juče… »

Zamena starih ličnih karata i posle Nove godine

Južne vesti 28.12.2016
Iako je iz Ministarstva unutrašnjih poslova najavljeno da stare lične karte moraju da budu zamenjene novim, biometrijskim, do kraja ove godine, građani će ipak moći i u 2017. da podnose zahteve za izdavanje ovog dokumenta. Svi oni koji ne stignu da… »

Gostuša postala pridružena članica evropske organizacije “Evropa Nostra“

Jugmedia 28.12.2016
PIROT – Odbor “Evropa Nostre“ prihvatio je zahtev grada Pirota da postane pridružena članica ove vodeće evropske organizacije za zaštitu kulturne baštine, saopštila je danas Gradska uprava Pirota. Evropa Nostra je pan-evropska mreža koju… »

Kragujevac prvi u popisu nezakonito izgrađenih objekata

iKragujevac 28.12.2016
Svečani prijem za popisivače koji su učestvovali u procesu ozakonjenja bespravno izgrađenih objekata u Kragujevcu, održan je danas u Svečanom salonu zgrade Grada. Grad Kragujevac je jedan od najuspešnijih primera u Srbiji, jer je od početka… »

Izabran Gradski odbor niškog SPS, Žarko Ranković novi predsednik

Južne vesti 28.12.2016
Nakon skoro godinu dana od raspuštanja, na vanrednim unutarstranačkim izborima konačno je izabran novi Gradski odbor SPS. Za predsednika izabran je dosadašnji v. d. predsednika Žarko Ranković, za njegovog zamenika Saša Živić, a Srđan Vasković… »

Rekonstrukcija školskih i zdravstvenih objekata

iKragujevac 28.12.2016
Gradsko veće na danas održanoj sednici dalo je saglasnost Gradskoj upravi za investicije za pokretanje postupka javne nabavke za izradu projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju objekata četiri škole, dva vrtića i tri objekta zdravstvene… »

Za sve sladokusce: Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka u Kragujevcu

iKragujevac 28.12.2016
U Kragujevcu će od 17. do 19. marta 2017. godine biti održan Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka na Šumadija sajmu. Na sajmu će se predstaviti proizvodjači i distributeri iz oblasti konditorske industrije iz zemlje i inostranstva, proizvodjači i… »

Sejali strah novim sadom: Maloletnička banda mesecima zlostavljala osnovce u naselju Podbara

Kurir 28.12.2016
NOVI SAD - Više od desetoro dece, većinom učenika sedmog razreda Osnovne škole Đura Daničić na Podbari, žrtve su višemesečnog zlostavljanja, mučenja i krađi od strane šestorice momaka, među kojima su četiri maloletnika. Pomenuta šestorica… »

Kruševac: Budžet u narednoj godini za petinu veći od ovogodišnjeg

Večernje novosti 27.12.2016
Odbornici Skupštine Grada Kruševca usvojili su danas budžet za narednu godinu u iznosu od skoro 3,7 milijardi dinara. Odbornici Skupštine Grada Kruševca usvojili su danas budžet za narednu godinu u iznosu od skoro 3,7 milijardi dinara, što je za… »

Stipendije najboljim niškim studentima

RTS 28.12.2016
Najboljim studentima i talentima sa područja niške gradske opštine Medijana svečano su uručene stipendije i nagrade Fondacije "Sveta Petka" opštine Medijana. Stipendije u visini 12.000 dinara mesečno tokom narednih godinu dana dobilo je… »