Arhiva » Vesti » B92 29.12.2016

Razboleli se na rekreativnoj, 30 dece završilo kod lekara

Tridesetak dece između 10 i 14 godina iz Inđije i Veternika primljeno je juče u Dom zdravlja u Novoj Varoši sa simptomima trovanja.

B92 četvrtak, 29. decembar 2016.  |  Blic
B92: Razboleli se na rekreativnoj, 30 dece završilo kod lekara

Međutim, nakon pregleda pedijatara u toj ustanovi, utvrđeno je da se ipak radi o takozvanom stomačnom gripu, piše “Blic”.

Kako se navodi, deca, koja su se na rekreativnoj nastavi nekoliko dana nalazila u hotelu “Panorama” na Zlataru, u bolnicu su stigla u pratnji nastavnika, sa simptomima povraćanja, dijareje i povišene temperature.

Zbog iscrpljenosti, osmoro dece je poslato i u bolnicu u Užice, ali je njih petoro još juče pušteno i vraćeni su u hotel.

O ovom događaju obavešten je i sanitarni i veterinarski inspektor, koji su uzeli bris hrane, prostorija i zaposlenih u hotelu u kojem su deca bila smeštena.

Ipak, prema nezvaničnim informacijama, lekari su ustanovili da se najverovatnije ne radi o trovanju, već o epidemiji gripa koja poslednjih nedelja hara Srbijom, a čiji su simptomi upravo povraćanje i dijareja.

Nastavnici su policiji takođe rekli da su odmah po dolasku u hotel prošle subote deca imala ove simptome gripa. Zato su još tada jedno od dece iz grupe preuzeli roditelji.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Inđija Užice

©2018 Netmark d.o.o.