Izvor: Dojče vele arhiva vesti 30.12.2016

Primirje – i šta sad?

Dojče vele 30.12.2016
Sveobuhvatni prekid vatre između sirijskih snaga i pobunjenika stupio je na snagu u ponoć, u skladu sa sporazumom koje su postigle Rusija i Turska. Ali pitanje je da li primirje dugoročno može da smiri situaciju. Iza kulisa se dugo pregovaralo… »

Obamina paljba pre odlaska iz Bele kuće

Dojče vele 30.12.2016
Stiče se utisak da Obama svojim akcionizmom želi da nadoknadi ono što je propustio proteklih godina, jedan je od komentara u nemačkoj štampi nakon odluke američkog predsednika o uvođenju dodatnih sankcija Rusiji. Odlazeći predsednik SAD Barak… »

„Rečeno nam je da je to žalfija“

Dojče vele 30.12.2016
Proizvodnja marihuane u Albaniji nije novost, ali se ove godina beleži bum. Brojne zaplene nisu ubedile kritičare da policija nije u sprezi sa kriminalcima. A običan svet uzgaja drogu jer nema drugi izvor prihoda. Džombast put sa baricama od nedavne… »

„Ako loše rodi, nema svadbi...“

Dojče vele 30.12.2016
Tunis nije najveći proizvođač urmi na svetu, ali „prsti svetla“ iz Tunisa se smatraju najboljim. Od proizvodnje ovog slatkog ploda živi 50.000 porodica. Reporterka DW obišla je plantaže na samom rubu Sahare. Nismo se ni osvrnuli, a jedan od… »

Može li Babo da asfaltira ulicu?

Dojče vele 30.12.2016
Blizu 50 odsto onih koji su glasali na lokalnim izborima u 77-godišnjem Fikretu Abdiću vidi osobu koja može Velikoj Kladuši vratiti predratni sjaj. Mediji i opozicija nisu oduševljeni prvim potezima novog načelnika. Više od hiljadu simpatizera i… »

Dečiji kostur u plitkom grobu

Dojče vele 30.12.2016
Ja nisam bio za brak – ona je to znala, znala je da sam nestalan, da pijem, da sam imao mnoge žene i da ću još da ih imam – ali jesam bio za to da neko biće, u kome ima i moje krvi, živi, raste, postoji na ovom svetu. Piše Dragan Aleksić Davno… »

Lajk za prave vesti

Dojče vele 30.12.2016
Krećemo se kroz džunglu informacija. Sa Fejsbuka nas bombarduju mace, kuce, pa onda vesti pomešane sa izmišljotinama i teorijama zavere. Zatvoreni smo u mehur. Kako to da promenimo pita se Martin Muno u kratkom osvrtu. „Iza se uvek krije jedna… »

Sve više građana Turske traži azil

Dojče vele 30.12.2016
U Nemačkoj je u porastu broj tražilaca azila iz Turske. O razlozima se zvanično ne vode statistike, ali stručnjaci porast dovode u vezu sa odmazdom Erdoganovog režima nakon propalog puča. Kakve su šanse za azil? Više od 5.000 građana Turske je od… »