Izvor: Južne vesti arhiva vesti 30.12.2016

Agencija traži smene direktora škola zbog nepotizma

Južne vesti 30.12.2016
Čak 36 direktora škola u Srbiji koji su zapošljavali sinove, kćeri, supružnike i ostalu rodbinu nalazi se na spisku Agencije za brobu protiv korupcije sa preporukom za razrešenje. Među njima je i nekolicina sa juga Srbije, a u Ministarstvu prosvete… »

Umesto za doček, Grad Vranje uplatio novac za lečenje bolesne dece

Južne vesti 30.12.2016
Umesto za organizovanje novogodišnje proslave, Grad Vranje uplatio je na namenski račun za lečenje dece i mladih obolelih od malignih i drugih teških bolesti obećanih 650.000 dinara, potvrđeno je danas iz kabineta gradonačelnika Vranja. Sa ovom… »

DS neće svog predsednika po svaku cenu, ali želi premijersko mesto

Južne vesti 30.12.2016
Predsednički kandidat koga će Demokratska stranka podržati biće po meri građana Srbije, čak i po cenu žrtve stranke, kazao je predsednik demokrata Dragan Šutanovac. Ipak, on je dodao da DS ima pretenzije na premijersko mesto. Lider demorkata je… »

Narodni muzej u Nišu za posetioce otvoren i za praznike

Južne vesti 30.12.2016
Nišlije ali i mnogi turisti koji su ovih dana preplavili grad, moći će tokom praznika da posete Narodni muzej i upoznaju se sa kulturom i istorijom tog grada. Tokom praznika muzej će raditi svakog dana osim Božića. Info-centar u Tvrđavi i… »

Izvršitelji i dugi sudski procesi najviše muče Nišlije

Južne vesti 30.12.2016
Problemi koji se odnose na dugovanja za komunalne usluge, izvršni postupak koji sprovode javni izvršitelji i predugo trajanje sudskih postupaka, najviše muče Nišlije koji su od 10. do 22. decembra tražili besplatne pravne savete od advokata, kažu u… »

Građanske inicijative - nedovoljno iskorišćeno pravo građana

Južne vesti 30.12.2016
Temelji na kojima je sazdano naše društvo su vladavina prava i socijalne pravde, načela građanske demokratije, ljudska i manjinska prava i slobode. Kršenje prava jednog čoveka duboko se tiče prava i sloboda svih drugih građana. Poštujemo državu… »

Predsednik Opštine Medijana razgovarao sa Nišlijama

Južne vesti 30.12.2016
Težak socijalni položaj, nezaposlenost, ali i komunalni problemi bili su teme o kojima su Nišlije razgovarale sa predsednikom najveće niške opštine Milanom Krstićem, poslednjeg radnog dana 2016. godine. Primljeno je, kažu u Opštini Medijana… »

"Divljana" sutra prima izbeglice, iako nema uslove za to?

Južne vesti 30.12.2016
Dečje odmaralište “Divljana” bi od sutra trebalo da postane mesto na kome će biti smeštene izbeglice sa Bliskog Istoka. Kako nezvanično saznajemo, ovakva odluka doneta je “po hitnom postupku”, iako u ovom odmaralištu fale i garderoba i… »

Dveri: Vučić i dalje duguje izvinjenje Nišlijama

Južne vesti 30.12.2016
Brojimo poslednje dane u 2016. godini, a premijer Srbije Aleksandar Vučić se još nije izvinio Nišlijama što je vikao na njihovog gradonačelnika Darka Bulatovića jesenas, pa ga Pokret Dveri poziva da to učini sada i na taj način “koliko-toliko… »

Prazni trgovi za Novu godinu u Toplici

Južne vesti 30.12.2016
Nijedna od 4 opštine Topličkog okruga zbog manjka novca u budžetima neće organizovati doček Nove godine na trgovima. Proslava će, kažu, biti za doček "Srpske“. Topličani će Novu godinu dočekati po brojnim restoranima, ali većina njih u 2017… »