Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 30.12.2016

SAD uvele sankcije Rusiji i proterale 35 ruskih diplomata

Nova ekonomija 30.12.2016
Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije Rusiji zbog mešanja u izborni proces, a naloženo je i proterivanje 35 ruskih diplomata i zatvaranje dva predstavništva u SAD. "Ruske sajber aktivnosti imale su nameru da utiču na izbore, uruše veru u… »

Bogoljub Karić: Ja ću biti sluga Vlade Srbije

Nova ekonomija 30.12.2016
Lider Pokreta snaga Srbije i vlasnik BK grupe Bogoljub Karić vratio se danas u Srbiju posle 10 godina, pošto je obustavljena istraga protiv njega i ukinuta poternica. Na aerodromu je bio okupljen veliki broj novinarskih ekipa i građana, a tu je bilo i… »

U Siriji stupio na snagu prekid vatre

Nova ekonomija 30.12.2016
Sveobuhvatni prekid vatre između sirijskih snaga i pobunjenika stupio je na snagu u ponoć po lokalnom vremenu u skladu sa sporazumom koje su postigle Rusija i Turska. "Sat vremena pre primene primirja zabeleženo je zatišje", saopštila je sirijska… »

Vlada ukinula uvozne takse za mleko i svinjetinu iz EU

Nova ekonomija 30.12.2016
Vlada Srbije ukinula je uvozne takse za mleko i mlečne proizvode i svinjetinu i svinjsku masnoću iz EU, objavljeno je danas u Službenom glasniku. Prelevmani za uvoz svinjetine, kao i mleka i mlečnih proizvoda poput pavlake i sira iz EU ukinuti su 29… »

Jelena Matejić imenovana za vršioca dužnosti direktora Elektromreža Srbije

Nova ekonomija 30.12.2016
Vlada Srbije imenovala je Jelenu Matejić za vršioca dužnosti direktora Akcionarskog društva Elektromreža Srbije, objavljno je danas na sajtu EMS-a. Matejić je u EMS-u zaposlena od 2012. godine i do sada je bila na poziciji izvršnog direktora za… »

U Srbiji ove godine 13 odsto više turista nego prošle godine

Nova ekonomija 30.12.2016
U Srbiji je od januara do novembra ove godine registrovano 2,5 miliona domaćih i stranih turista, što je za 13 odsto više nego u istom periodu prošle godine, objavila je Turistička organizacija Srbije. Domaćih turista bilo 1,3 miliona, što je rast… »

Milionske kazne za firme 'Bora Kečić doo' i 'Large transport' zbog dogovora za tender

Nova ekonomija 30.12.2016
Komisija za zaštitu konkurencije donela je rešenje kojim utvrđuje da su privredna društva Bora Kečić – specijalni transporti doo Beograd i Large transport doo Beograd dogovarala pojedinačno učešće u postupku javne nabavke koji je raspisalo JP… »

Kompanija Dunav osiguranje podelila paketiće bolesnoj deci u Tiršovoj

Nova ekonomija 30.12.2016
Bolesni mališani koji će novogodišnje praznike, umesto u svojim domovima, dočekati u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici dobili su danas paketiće. Slatke poklone uručili su im predstavnici kompanije Dunav osiguranje sa menadžmentom… »

Trgovinski lanac Lidl otvara još jedan market u Paraćinu

Nova ekonomija 30.12.2016
Trgovinski lanac Lidl će u Paraćinu otvoriti maloprodajni objekat od oko 2.500 metara kvadratnih sa parkingom od 130 mesta. Kako prenosi opštinski sajt, ovaj poznati nemački trgovinski lanac već je dobio lokacijske uslove i krenuo u kupovinu parcela… »

Gradske tržnice Kragujevac otpustile ženu sa hendikepom koja živi sama

Nova ekonomija 30.12.2016
Rukovodstvo preduzeća Gradske tržnice proglasilo je radnicu sa hendikepom, koja živi sama, Svetlanu Milenković za tehnološki višak i ona će od početka 2017. godine ostati bez ikakvih primanja, saopštio je Savez samostalnog sindikata Kragujevca… »