Izvor: RTS arhiva vesti 30.12.2016

Putin odlučio da se ne proteruju američke diplomate

RTS 30.12.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin poručio da je neće proterati nijednog američkog diplomatu u znak odmazde zbog najnovijih sankcija Vašingtona Moskvi. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je prethodno predložio Putinu da iz zemlje protetraju… »

Tramp: Odličan potez Putina, oduvek sam znao da je pametan

RTS 30.12.2016
Oduvek sam znao da je Putin pametan, naveo je Donald Tramp na "Tviteru", komentarišući odluku ruskog predsednika da ne protera američke diplomate. Izabrani predsednik SAD Donald Tramp naveo je na Tviteru da je odličan potez Vladimira Putina, koji je… »

Karić stigao u Beograd: Biću najbolji sluga Vlade Srbije

RTS 30.12.2016
Nakon 11 godina Bogoljub Karić se vratio u Srbiju, pošto su protiv njega obustavljene sve istrage zbog zastarelosti i nedostatka dokaza. Pre tri dana je povučena i Interpolova poternica za njim. Karića su na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekali članovi… »

Lavrov i Čavušoglu o važnosti prekida vatre u Siriji

RTS 30.12.2016
Ruski i turski šefovi diplomatije, Sergej Lavrov i Mevlut Čavušoglu, saglasili su se da je važno da se sve opozicione grupe u Siriji pridržavaju dogovora o prekidu vatre u toj zemlji, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova. Dvojica… »

Ambasador Grčke u Brazilu ubijen u kući supruge, nađen u spaljenom automobilu

RTS 30.12.2016
Policija je u Rio de Žaneiru našla u izgorelom automobilu ugljenisano telo ambasadora Grčke, saopštili su izvori bliski grčkom Ministarstvu inostranih poslova u Atini. Smatraju da je ambasador ubijen u kući svoje supruge, Brazilke. Kirijakos… »

Vučić: "Ikea" razvojni projekat, zaposliće 300 ljudi

RTS 30.12.2016
"Ikea" je razvojni projekat ne samo za Beograd, Mladenovac i Sopot već i za Smederevo, Smederevsku Palanku, Požarevac, sve do Velike Plane, rekao je premijer Aleksandar Vučić i obećao da će biti još investicija u tom regionu. Premijer Aleksandar… »

Ukinuti prelevmani za svinjetinu i mleko iz EU

RTS 30.12.2016
Vlada Srbije ukinula je uvozne takse za mleko i mlečne proizvode i svinjetinu i svinjsku masnoću iz EU, objavljeno je u "Službenom glasniku". Prelevmani za uvoz svinjetine, kao i mleka i mlečnih proizvoda poput pavlake i sira iz EU ukinuti su 29… »

Dačić: Srbija će u 2017. biti spremna za više od deset poglavlja

RTS 30.12.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić očekuje da će poglavlje 26 biti otvoreno u januaru ili u februaru, navodeći da će Srbija u 2017. biti spremna da otvori više od deset poglavlja u pregovorima o članstvu sa EU. Najavio je da će sporazum o… »

Dodik saslušan u Tužilaštvu BiH

RTS 30.12.2016
U svojstvu osumnjičenog, predsednik Republike Srpske Milorad saslušan je u Tužilaštvu BiH. Ne postoji pravni osnov za dalje postupanje tužioca protiv mene, rekao je Dodik posle saslušanja. Radio-televizija Republike Srpske prenela da je Milorad… »

Jelena Matejić v. d. direktora Elektromreže Srbije

RTS 30.12.2016
Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 29. decembra 2016. godine imenovala Jelenu Matejić za vršioca dužnosti direktora Akcionarskog društva Elektromreža Srbije. U Elektromreži Srbije, Jelena Matejić je zaposlena od 2012. godine i do sada… »