Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 01.01.2017

Nastavljena potraga za napadačem iz Istanbula

Slobodna Evropa 01.01.2017
Turska policija objavila je fotografiju mogućeg napadača na noćni klub u Istanbulu, u kojem je 39 osoba ubijeno, a 69 ranjeno u novogodišnjoj noći. Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija najoštrije je osudio napad u noćnom klubu u Istanbulu… »

Senatori otkazali posetu Crnoj Gori

Slobodna Evropa 01.01.2017
“Zbog hitnih međunarodnih pitanja, delegacija Kongresa SAD, koja je planirala posetu Crnoj Gori, dobila je zahtev da promeni plan i da se vrati u SAD 2. januara”, saopšteno je iz američke ambasade u Crnoj Gori. “Senator Džon Mekejn bi želeo da… »

Irak: Bombaši samoubice ubili osmoro ljudi

Slobodna Evropa 01.01.2017
Najmanje osam ljudi je ubijeno, a barem 22 osobe su ranjene, kada su u nedelju dvojica bombaša samoubica napala kontrolni punkt iračke policije u blizini grada Nadžafa na jugu zemlje. Žrtve su uglavnom policajci, ali među njima ima i civila. Svedoci… »

Pucnjava u Hasan-pašinoj džamiji nema veze sa noćašnjim napadom

Slobodna Evropa 01.01.2017
Turska policija je uhapsila napadača koji je tokom dana ranio oca i još jednu osobu u Hasan-pašinoj džamiji u severnom delu Istanbula. Policijskom istragom je utvrđeno da je do napada došlo zbog porodičnih problema, navodi turska agencija… »

Nova godina u svetu dočekana uz jake mere bezbednosti

Slobodna Evropa 01.01.2017
U svetu je dočekana Nova godina uz jake mere bezbednosti zbog terorističke pretnje ali je početak 2017. obeležio napad u Istanbulu gde je ubijeno 39 i povređeno nekoliko desetina ljudi. Vatrometi su organizovani prvo u Sidneju potom u gradovima u… »

Američki senatori za oštrije sankcije Rusiji

Slobodna Evropa 01.01.2017
Troje američkih senatora izjavilo je, tokom posete Gruziji, da će raditi na tome da Kongers usvoji oštrije sankcije protiv Rusije i njenog predsedika Vladimira Putina. Republikanski senator iz Južne Karoline, Lindzi Grejem, rekao je po dolasku u… »

Crna Gora: Kriza i nepovjerenje se prelivaju u 2017. godinu

Slobodna Evropa 01.01.2017
Politička 2016. godina u Crnoj Gori bila je obilježena Vladom izbornog povjerenja i parlamentarnim izborima iz kojih je proizašlo još veće političko nepovjerenje. U 2017. godini ključni izazovi za Crnu Goru će biti rješavanje političke i… »

Tači: 'Vreme je da Moskva i Priština uspostave direktne odnose'

Slobodna Evropa 01.01.2017
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da očekuje "poštene i konstruktivne" odnose s Rusijom, bez obzira na činjenicu da Moskva ne priznaje kosovsku nezavisnost. Tači je u intervju za tursku agenciju Anadolija ocenio da trenutne bliske veze Moskve… »

Livanjski sir za 'Zlatni kolut'

Slobodna Evropa 01.01.2017
Na Balkanskom festivalu sira, posjetitelji su, a i stručni sud, probali više od stotinu različitih sireva i ostalih mliječnih delicija iz Italije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, no, zlato za Zlatni kolut, drugu godinu… »

Dijaspora iz Cazina: Brojni i dobro organizirani

Slobodna Evropa 01.01.2017
Više od 12 hiljada Cazinjana trenutno se nalazi u zapadnoevropskim zemljama, a osim što je brojna, cazinska dijaspora je prilično i organizirana. Potvrđuje to aktivizam klubova koji okupljaju Cazinjane i nastoje očuvati veze sa domovinom, a da je… »