Politika arhiva vesti 01.01.2017

Promena politike prema Rusiji i Kini bila bi samoubilačka

RTV 01.01.2017
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da cilj Srbije treba da bude "restartovanje" odnosa sa SAD, ali i nastavak dobrih odnosa s Rusijom i Kinom, kao i napredak na putu ka Evropskoj uniji. U intervjuu agenciji Beta Dačić je rekao da… »

Vulin: O podršci Nikoliću dogovoriću se sa Vučićem

Novi magazin 01.01.2017
O eventualnoj podršci Tomislavu Nikoliću na predsedničkim izborima, dogovoriću se sa premijerom Aleksandom Vučićem, rekao je Aleksandar Vulin, ministar u Vladi Srbije i lider Pokreta socijalista. Upitan da li će PS podržati Tomislava Nikolića… »

Hašim Tači: Kosovo želi poštene odnose s Rusijom

Večernje novosti 01.01.2017
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da očekuje "poštene i konstruktivne" odnose s Rusijom, bez obzira na činjenicu da Moskva ne priznaje kosovsku nezavisnost. Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da očekuje "poštene i konstruktivne" odnose… »

Među nastradalima u Istanbulu nema državljana BiH

Blic 01.01.2017
Među nastradalim građanima u terorističkom napadu na noćni klub u Istanbulu nema državljana BiH, potvrđeno je u Ministarstvu inostranih poslova BiH. Ministarstvo je informaciju dobilo iz Generalnog konzulata BiH u Istanbulu, koji je u stalnom… »

Đorđević obišao vojne penzionere beskućnike

B92 01.01.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je vojne penzionere koji su s porodicama smešteni u nekadašnjoj novosadskoj kasarni "Vojvoda Bojović". Član Glavnog odbora Udruženja vojnih beskućnika Srbije Savo Obradović, upoznao je Đorđevića sa… »

"Okruženje": Problemi EU bez proširenja na Balkanu mogu biti samo veći

RTS 01.01.2017
Učesnici emisije "Evropski snovi balkanskih država"” poručili su da problemi Evropske unije bez proširenja na Zapadni Balkan mogu da budu samo veći. Naglašavaju da je na zemljama u regionu da reformišu svoja društva, a na Evropi da osnaži… »

Potraga za napadačem u Istanbulu još traje, nema osumnjičenih

Insajder 01.01.2017
Turska policija traga za napadačem koji je tokom dočeka Nove godine u noćnom klubu u Istanbulu ubio 39 ljudi, a niko još nije preuzeo odgovornost za napad. Gotovo 70 ljudi je ranjeno u napadu koje su vlasti nazvale terorističkim, a među žrtvama ima… »

Privedena dva policajca koja su bila na tajnom zadatku u Potočarima

Insajder 01.01.2017
Pred sam doček Nove godine u 14.00 beogradska policija privela je bivše pripadnike Službe MUP.a Srbije za opservacije i dokumentiranje Milana Dumanovića i Mladena Trbovića zbog navodnog odavanja službene tajne, saopšteno je iz Sindikata Policije… »

Uhapšeni organizatori prevoza migranata koji su stradali kod Niša

Insajder 01.01.2017
Niška policija uhapsila je dva muškaraca iz Preševa zbog sumnje da su organizovali prevoz migranata automobilom pasat, čiji je vozač pobegao posle saobraćajne nesreće u kojoj su poginule tri osobe, na autoputu kod Niša. Portparol Višeg javnog… »

Vulin: Povećane penzije i minimalna cena rada

Studio B 01.01.2017
Minimalna cena rada u Srbiji od danas je povećana sa 121 na 130 dinara po radnom satu, tako da minimalna mesečna zarada iznosi 22.260 dinara, dok će penzioneri dobijati primanja viša za 1,5 odsto. foto Tanjug Od danas, takođe, stupaju na snagu i nove… »