Kultura arhiva vesti 02.01.2017

Tvorac Bambija preminuo u 106. godini života

Blic 02.01.2017
Tvorac čuvenog "Bambija", Tajrus Vong, preminuo je u 106. godini života. Walt Disney "Bambi" artist Tyrus Wong died Friday at age 106, The Walt Disney Family Museum says. https://t.co/m4PTChucxm pic.twitter.com/MD24WVmj8J— CNN Breaking News (@cnnbrk)… »

Monografija o Mileni Dravić

Politika 02.01.2017
Kragujevac – Iz štampe je izašla monografija „Milena Dravić – više od umetnosti“ koju kragujevački Knjaževsko-srpski teatar Kragujevac objavljuje u ediciji „Joakimovi potomci“, a koja je pripadajući deo prestižne nagrade Statueta… »

Uskoro predstava u tramvaju "Linija kulture"

Press 02.01.2017
Dekorisan u novogodišnjem stilu ulicama Beograda počeo je da saobraća tramvaj "Linija kulture" koji građane informiše o svim kulturnim događajima koji se odvijaju u glavnom gradu i u kome će, krajem februara ili početkom marta ove godine, biti… »

(Video) On je stvorio slatko lane: Preminuo umetnik koji je nacrtao Bambija

Kurir 02.01.2017
Tirus Vong, umetnik čija dela su poslužila kao inspiracija za stvaranje crtanog lika Bambija, preminuo je u 107. godini u svom domu okružen porodicom. Crteži koje je on pravio oduševili su Volta Diznija do te mere da ih je on iskoristio za crtani… »

"Urban & 4" sutra u Mikser hausu

B92 02.01.2017
Drugo izdanje "Savamala New Year"s Festa" zatvara se danas velikim novogodišnjim koncertom rok muzičara Damira Urbana. Nakon koncerta u martu 2015, "Urban&4" se vraćaju da zatvore novogodišnji ciklus koncerata u Mikser hausu. Posle osvajanja Doma… »

"Zabranjeno pušenje" u DOB-u

B92 02.01.2017
Bosanski rokenkrol sastav "Zabranjeno pušenje" održaće danas koncert u Domu omladine Beograd. "Namera nam je da se uz malo laganiji repertoar provedemo dobro zajedno s beogradskom publikom koja nam je uvek bila 12. igrač", rekao je Tanjugu frontmen… »

Najlepše za kraj: Ako želite vrhunsko raspoloženje, ove filmove obavezno pogledajte za praznike

Srbija danas 02.01.2017
Prelepa osećanja će vam se probuditi... Vreme praznika je i vreme divnih filmova. Tako smo za vas pripremili nekoliko naslova koji će vas ganuti, nasmejati i pre svega zabaviti. Naravno, nekih se svi odmah setimo, a neke smo bogme i zaboravili. Ali sve… »

Prva žalba na konkurs za upravnika ko je nepoželjan u narodnom pozorištu?

Blic 02.01.2017
Nakon što je Upravni odbor Narodnog pozorišta obelodanio da se na konkurs za mesto upravnika prijavilo pet kandidata, te da je prihvaćena samo prijava Dejana Savića, stigla je prva žalba jednog od odbijenih kandidata. Upravni odbor Narodnog… »

VIDEO: Ovako izgleda osveta đubretara

Radio 021 02.01.2017
Nesmotreni vozač u Kini blokirao je prilaz kontejnerima za smeće i ta greška ga je koštala. Jedan od đubretara koji nije mogao da radi svoj posao zbog ostavljenog automobila, a u nemogućnosti da skupi u kontakt sa vozačem, odlučio je da se osveti… »

Džoni Dep ne da pare: Dobićeš alimentaciju onda kada platiš sudske troškove!

Kurir 02.01.2017
Iako je brakorazvodnom parnicom utvđena suma u iznosu od 7 miliona koja je pripala glumici Amber Herd koja bi trebalo tu sumu da da u dobrotvorne svrhe, glumac Džoni Dep i dalje nalazi razloge da ne ispalti sav novac. Sada Džoni ima novi uslov - on… »