Balkan arhiva vesti 03.01.2017

Dačić izjavom uzburkao region - "osvetoljubiv" početak 2017.

N1 Info 03.01.2017
Na izjavu šefa diplomatije da će Srbija uvesti politiku reciprociteta prema susedima, još bez zvaničnih reakcija u regionu. Mediji prenose samo nezvanične reakcije iz makedonskog ministarstva spoljnih poslova, koje je pozvalo političare da budu… »

BL: Bacio bombu na automobil, pa se razneo ispred kuće

B92 03.01.2017
Banjaluka -- S.G. (50) iz Banjaluke aktivirao je dve bombe i tako povredio tri osobe, a nakon toga se ubio, saopštio je Centar javne bezbednosti u tom gradu. Kako prenosi "Kliks.ba", on je bacio prvu bombu na automobil u kom su bile dve osobe u ulici… »

Traže smene zbog prisluškivanja

Večernje novosti 03.01.2017
Potpredsednik Skupštine RS hoće "seču" u OBA. Akcija "Ušće" uperena protiv Srbije. POTPREDSEDNIK Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je da u Obaveštajno-bezbednosnoj agenciji (OBA) BiH treba da dođe do smena ako se utvrdi… »

Prava žrtva hladnoće u RS: Lovci pronašli telo starca

Večernje novosti 03.01.2017
U selu Sokoli, kod Miljevine, hladnoća bila kobna za Vladu Šupetu (88). MILjEVINA - U selu Sokoli, kod Miljevine, u utorak je pronađeno beživotno telo Vlade Šupete, osamdesetosmogodišnjeg starca iz tog mesta. Beživotno telo pronašli su lovci, na… »

Izetbegović: Dodiku cilj da 2018. otcepi RS, neće proći

B92 03.01.2017
Sarajevo -- Predsednik RS Milorad Dodik, "izrežiranim udarom na Ustavni sud", testira reakcije i otklanja prepreke za referendum o otcepljenju RS, najavljenog za 2018. To tvrdi član Predsedništva Bosne i Hercegovine i lider Stranke demokratske akcije… »

Vozači oprez: Na području Banjaluke i Dervente magla smanjuje vidljivost ispod 20 metara

Blic 03.01.2017
Na magistralnom putu od Banjaluke prema Gradišci, te na širem području Banjaluke i Dervente magla smanjuje vidljivost ispod 20 metara. Iz Auto-moto savezu Republike Srpske vozačima savetuju opreznu i sporiju vožnju, te obaveznu upotrebu zimske… »

Banjaluka – Dan RS 9. januar, praznik i neradni dan

RTS 03.01.2017
U Republici Srpskoj Badnji dan i Božić, 6. i 7. januara praznuju se kao verski praznik, dok je 9. januar Dan Republike Srpske - republički praznik, saopštilo je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS. U skladu sa članom 7. Zakona o praznicima… »

Grip besni u Hrvatskoj: Epidemija do sada odnela dva života

Telegraf 03.01.2017
U Centru za influencu strahuju i od većeg broja smrtnih slučajeva jer je gripa pokretač raznih hroničnih oboljenja koja dovode do smrtnog ishoda. Hrvatsku je ove sezone pogodila epidemija gripa visokog intenziteta, od koje su život do sada izgubile… »

Patrijarh Irinej uputio Božićnu poruku

Al Jazeera 03.01.2017
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve je pozvao vijernike na molitvu da se ugase neprijateljstva među narodima. Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej uputio je danas Božićnu poslanicu u kojoj vjernike poziva da žive u međusobnoj bratskoj ljubavi - u… »

Nove islamističke poruke u Sloveniji: Osvanuli provokativni grafiti na katoličkoj kapelici!

Kurir 03.01.2017
Slovenska biskupska konferencija i Islamska zajednica Slovenije osudili su kao provokaciju i vandalizam grafit koji je osvanuo na zidu kapelice Svete Sobote na Šmarnoj Gori blizu Ljubljane, popularnom izletištu, što su snimili posetioci i upozorili… »