Balkan arhiva vesti 03.01.2017

Makedonci odgovorili Dačiću: Nije tvoj posao…

Mondo 03.01.2017
Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije je danas ukazalo "da političari treba da budu odgovorni i da ne ruše prijateljstvo između Makedonije i Srbije". Dačić se ponovo oglasio. Foto: Beta/Miloš Miškov "To treba da važi i u uslovima kada je… »

Bombom ranio dvoje pa se razneo

Večernje novosti 03.01.2017
U banjalučkom naselju Lauš Slobodan Gajić (60) pokušao da usmrti šuraka i njegovu suprugu. Eksplozija povredila Slavicu Grbić. Napadač se drugom "kašikarom" ubio, a geleri ranili njegovu ženu Ljiljanu. SLOBODAN Gajić (60) iz Banjaluke bombom… »

Stevandić: Smjene ako su obavještajci BiH prisluškivali zvaničnike Srbije

Slobodna Evropa 03.01.2017
Potpredsjednik Skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je da u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji /OBA/ BiH treba da dođe do smjena ako se utvrdi da je tačno da su obavještajci iz BiH prisluškivali zvaničnike Srbije. On ističe da je… »

Prva žrtva zime u BiH, starac umro od smrzavanja

RTS 03.01.2017
Stariji muškarac je umro od smrzavanja u okolini Foče u istočnoj Bosni i on je prva žrtva talasa hladnoće koji je pogodio Bosnu i Hercegovinu sa prvim danima januara. Policija u Istočnom Sarajevu potvrdila je da je telo 88-godišnjeg muškarca… »

Izetbegović: Dodiku cilj da 2018. otcepi RS, neće proći

BK TV 03.01.2017
Član Predsedništva Bosne i Hercegovine i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović tvrdi da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, "izrežiranim udarom na Ustavni sud", testira reakcije i otklanja prepreke za referendum o otcepljenju… »

U BiH problemi u saobraćaju, u Hrvatskoj sneg pada od sinoć

RTS 03.01.2017
Sneg koji je jutros počeo da pada širom BiH uzrokovao je velike probleme u saobraćaju, a od sinoć pada i na teritoriji Hrvatske, javljaju mediji u regionu. Kako prenosi bosanski Avaz, sneg u BiH je uzrokovao i manje saobraćajne nezgode, saobraćaj je… »

Banjaluka – Dan RS 9. januar, praznik i neradni dan

RTS 03.01.2017
U Republici Srpskoj Badnji dan i Božić, 6. i 7. januara praznuju se kao verski praznik, dok je 9. januar Dan Republike Srpske - republički praznik, saopštilo je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS. U skladu sa članom 7. Zakona o praznicima… »

Epidemija gripa u Hrvatskoj, dve žrtve

RTS 03.01.2017
Hrvatsku je ove sezone pogodila epidemija gripa visokog intenziteta, od kojeg su život do sada izgubile dve osobe. Obolelih je više hiljade u svim delovima zemlje, javlja "Hina" pozivajući se na Nacionalni centar za influencu. Šef Centra Vladimir… »

Patrijarh SPC čestitao predstojeći Božić

Slobodna Evropa 03.01.2017
Pozdravom "Mir Božji - Hristos se rodi" patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej danas je čestitao predstojeći Božić po Julijanskom kalendaru pravoslavnim vjernicima u Srbiji i na Kosovu, s pozivom da žive u ljubavi i slozi. "U ove blagoslovene… »

"Alah" osvanuo na katoličkoj kapeli

Mondo 03.01.2017
Slovenačka biskupska konferencija i Islamska zajednica Slovenije osudili su danas kao provokaciju i vandalizam grafite "Alah je veliki" i "šerijatski zakon", koji su osvanuli na zidu kapelice Svete Sobote na Šmarnoj Gori blizu Ljubljane. Foto… »