Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 03.01.2017

Turski mediji objavili video osumnjičenog napadača

Glas Amerike 03.01.2017
Turski mediji objavili su video snimak čoveka za kojeg se sumnja da je ubio 39 osoba u noćnom klubu u Istanbulu. Video je, po svemu sudeći, snimljen mobilnim telefonom koji je osumnjičeni napadač nosio dok je hodao oko istanbulskog trga Taksim. Još… »

Tramp upozorava Severnu Koreju zbog ICBM testa

Glas Amerike 03.01.2017
SEOUL — Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u ponedeljak da Severna Koreja neće razviti nuklearno oružje sposobno da dosegne teritoriju SAD, što je sevenorkorejski lider najavio u svom novogodišnjem obraćanju, kada je poručio da bi… »

Tramp napao Dženeral Motors zbog proizvodnje u Meksiku

Glas Amerike 03.01.2017
Novoizabrani predsednik Tramp u utorak je kritikovao Dženeral Motors, najvećeg proizvodjača automobila u zemlji, što šalje svoj kompaktni model “Ševrolet Kruz”, koji se proizvodi u Meksiku, nazad u američke salone automobila, oslobođen od… »

Republikanci odustali od ukidanja nezavisne etičke komisije

Glas Amerike 03.01.2017
Prvog dana novog zasedanja Kongresa, republikanci u Predstavničkom domu odustali su od plana da ukinu nezavisna ovlašćenja kongresne komisije za etiku, samo nekoliko sati pošto je novoizabrani predsednik Donald Tramp kritikovao njihov korak. "Uz sve… »

Sorin Grindeanu na čelu nove, socijaldemokratske vlade Rumunije

Glas Amerike 03.01.2017
Novu rumunsku vladu predvodiće Sorin Grindeanu i činiće je 26 ministara od kojih je osam žena i nekoliko novih ličnosti koje nikada nisu bile na nekoj izvršnoj funkciji, saopštio je danas šef rumunskih sicijaldemokrata (PSD) Liviju Dragnea… »

Prvih sto dana - iskušenje za republikansko jedinstvo

Glas Amerike 03.01.2017
Prvih, ključnih sto dana predsedničkog mandata Donalda Trampa mogli bi da budu zlatna prilika za njega. Ali ambiciozni republikanski ciljevi na planu zdravstvene zaštite, poreske reforme i smanjenja potrošnje nisu sasvim sigurna stvar. Trenutak… »

Izraelska policija ispitala premijera Netanjahua

Glas Amerike 03.01.2017
Istražitelji odreda izraelske policije za finansijske malverzacije ušli su u dobro čuvanu rezidenciju premijera Benjamina Netanjahua, sprovodeći krivičnu istragu navoda o korupciji. Netanjahu je ispitivan tri sata zbog sumnje da je primao neprikladne… »

Sirijski pobunjenici: Nema pregovora zbog kršenja primirja

Glas Amerike 03.01.2017
Vodeće pobunjeničke grupe u Siriji odlučile su da suspenduju učešće u preliminarnim mirovnim pregovorima, koji treba da se održe kasnije ovog meseca u glavnom gradu Kazahstana Astani, u znak protesta zbog čestog kršenja primirja od strane… »