Izvor: Glas Amerike/Svet arhiva vesti 03.01.2017

Turski mediji objavili video osumnjičenog napadača

Glas Amerike 03.01.2017
Turski mediji objavili su video snimak čoveka za kojeg se sumnja da je ubio 39 osoba u noćnom klubu u Istanbulu. Video je, po svemu sudeći, snimljen mobilnim telefonom koji je osumnjičeni napadač nosio dok je hodao oko istanbulskog trga Taksim. Još… »

Tramp upozorava Severnu Koreju zbog ICBM testa

Glas Amerike 03.01.2017
SEOUL — Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u ponedeljak da Severna Koreja neće razviti nuklearno oružje sposobno da dosegne teritoriju SAD, što je sevenorkorejski lider najavio u svom novogodišnjem obraćanju, kada je poručio da bi… »

Republikanci odustali od ukidanja nezavisne etičke komisije

Glas Amerike 03.01.2017
Prvog dana novog zasedanja Kongresa, republikanci u Predstavničkom domu odustali su od plana da ukinu nezavisna ovlašćenja kongresne komisije za etiku, samo nekoliko sati pošto je novoizabrani predsednik Donald Tramp kritikovao njihov korak. "Uz sve… »

Sorin Grindeanu na čelu nove, socijaldemokratske vlade Rumunije

Glas Amerike 03.01.2017
Novu rumunsku vladu predvodiće Sorin Grindeanu i činiće je 26 ministara od kojih je osam žena i nekoliko novih ličnosti koje nikada nisu bile na nekoj izvršnoj funkciji, saopštio je danas šef rumunskih sicijaldemokrata (PSD) Liviju Dragnea… »

Prvih sto dana - iskušenje za republikansko jedinstvo

Glas Amerike 03.01.2017
Prvih, ključnih sto dana predsedničkog mandata Donalda Trampa mogli bi da budu zlatna prilika za njega. Ali ambiciozni republikanski ciljevi na planu zdravstvene zaštite, poreske reforme i smanjenja potrošnje nisu sasvim sigurna stvar. Trenutak… »